Vajda-Papír Kft.

2021.12.17. 14:00

Ez rendkívüli állomást jelent a vállalat életében

A terveknek megfelelően halad a Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzemének bővítése, az utolsó nagy tetőgerenda beemelésére 2021. december 10-én került sor. A bokrétaünnepségen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

DH-összefoglaló

Újabb, második gyáregységgel bővítik a Vajda-Papír Kft. Magyarország első számú higiéniai háztartási papírtermékeket előállító integrált üzemét Dunaföldváron, a tavaly novemberben megkezdett munkálatok a terveknek megfelelően haladnak. A Vajda-Papír megbízásából a beruházás generálkivitelezője a Strabag. 

Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja

– A bokrétaünnepséggel mérföldkőhöz érkezett a higiéniai papírtermékek piacán vezető magyar tulajdonú gyártó, a Vajda-Papír Kft. dunaföldvári gyárbővítő beruházása, amely várhatóan 2022. április végére készül el. Mind a beruházás eddigi kivitelezésében, mind pedig a projekt határidőinek betartásában a generálkivitelező professzionális partnerünk – mondta el a Dunaújvárosi Hírlap érdeklődésre Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

Az utolsó, nagy tetőgerendát bokrétaünnepség keretében emelték be december 10-én Fotók: Vajda-Papír Kft.
Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket

Vajda Attila kiemelte: a világ egyik legmodernebb higiéniaipapír-üzeme újabb gyáregységének bővítése révén háromszorosára növeli alappapírgyártási kapacitásait, a vállalat további növekedését világszínvonalú alappapírgyártó géppel biztosítják. 

Beszámolt róla, hogy a berendezés mind a négy típusú (toalettpapír, papírtörlő, papír zsebkendő, papírszalvéta) higiéniai alappapír előállítására alkalmas lesz, éves kapacitása eléri a 80 ezer tonnát, így a jelenlegi, éves 35 ezer tonna alappapírgyártás 115 ezer tonna fölé nőhet. Vajda Attila hangsúlyozta, hogy a cég jövőbeli alappapírgyártási kapacitása fedezni fogja a higiéniai papírtermékek növekvő gyártásának papírigényét. A világszínvonalú alappapírgyártó gép lesz a gyáregység „lelke”, amely óránként öt tekercs, évente 80 ezer tonnányi alapanyagtekercs előállítására képes. 

 

 

„A beruházás megvalósulása rendkívüli állomást jelent a vállalat életében, hiszen alapanyaggyártási kapacitásainkat háromszorosára növeljük, ami hamarosan újabb egyedülálló távlatokat nyit meg a vállalat előtt” – mondta Vajda Attila. 

 

Forrás:

A beruházás megkezdését a gyáregység digitális alapkőletételi ceremóniáján a múlt évben, 2020 novemberében jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter és Vajda Attila. A vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében. A térség életében meghatározó beruházás célja a kapacitásbővítés és a cég teljes alapanyag-ellátásának biztosítása, ami stratégiai előnyt jelent a vállalatcsoport számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában