gyász

2021.11.23. 17:30

Török József 1936–2021

Az asztalitenisz sportszerető közönsége nevében is adózunk Török József sok-sok évtizedes munkája előtt, aki 85 évesen ment el. Családjával a fájdalomban osztozunk.

Török József Dombóváron született 1936-ban, ahol tízéves korában kezdett asztaliteniszezni. 17 évesen már a Dombóvári Vasutas SE első csapatában játszott, az akkori NB II-ben. 1957- ben az NB II-es Sztálinvárosi Vasas invitálására érkezett az akkori Sztálinvárosba. 1965-ben a helyi ruhagyár csapatához igazolt, 1971-től egy évet NB I-ben játszott Horváth Jánossal, Grósz Károllyal, Ig­nácz Bélával, Sebestyén Józseffel egy csapatban. Hitvallása szerint ez volt a legjobb csapat, amiben valaha is szerepelt.

Az aktív játékot 1973-ban sportvezetésre cserélte, ekkor a Duna-vidéki Vendéglátók SE NB II-es női csapatának a szakvezetését vállalta el, majd a hölgy sportolókhoz 18 évig kizárólagos hűség fűzte.

1991-ben sportágunk nehéz helyzetében elvállalta a helyi Munkás Aladdin férficsapatának edzői posztját. Erre az időszakra jellemző, hogy számtalan egyesület megszűnését követően részben Józsi bácsinak köszönhetően sikerült fenntartani a sportágat Dunaújvárosban. 1995-től 2013-ig a korábbi 8-10 csapat helyett már csak egyetlen asztalitenisz-szakosztály működött városunkban. Akkor Linde SE néven, majd 2001-től a jelenleg is használt elnevezéssel Dunaújvárosi Asztalitenisz SE néven, ami a mai DASE.

NB I, Extra liga, NB II, NB III, megyei csapatok, utánpótlás-tehetségek – mind-mind a nevéhez köthető feladatok és sikerek voltak. Megszámlálhatatlanul sok verseny kötődik nevéhez az utánpótlás tagjai és a felnőttek számára egyaránt. Évtizedeken keresztül heti 4-5 napot szánt a közösségi munkára, hétvégeken sem kímélve magát. Több százan köszönhetik neki a sport imádatát. Bárhova megyünk az országban mindig rákérdeztek hogylétére.

A stafétabot átadását követően is sokáig segítette az egyesület munkáját, majd 2016 májusában egyesületünk Tiszteletbeli Elnöki ­cím-et adományozott neki.

Józsi bácsi! Emlékedet örökké megőrizzük! Nyugodj büszkén és békében!

A DASE közössége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában