őszi érettségi

2021.11.25. 12:00

Sokan megtették az első fontos lépést

November 26-án minden kijelölt oktatási intézményben befejeződnek az őszi érettségi vizsgák.

Szabó Szabolcs

2021.11.23. Őszi érettségi bizonyítvány osztás Dunaújváros Széchenyi István Gimnázium Fotós: Szabóné zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújvárosban két helyszínen, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola Apáczai Csere János utcai telephelyén adhattak számot tudásukról a maturálók. A Széchenyiben kedden este hirdettek eredményt.

Az október–novemberi érettségi vizsgaszezon október 15-én kezdődött a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgy írásbeli vizsgáival. Az Oktatási Hivatal korábbi összegzése szerint az idei őszi érettségikre 17 400-an jelentkeztek. A lebonyolításban több mint 190 oktatási intézmény vett/vesz részt. Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő-, kiegészítő-, ismétlő-, pótló- és javító-, valamint előrehozott vizsgára lehetett jelentkezni.

Eredményvárás a Széchenyi aulájában
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A statisztikák szerint előrehozott (42,1%) és a szintemelővizsgák (25,9%) aránya a legnagyobb, ezeket követik a javító- (14,2%), az ismétlő- (7,6%), a rendes (6,8%) és a kiegészítő- (3,1%), valamint a pótlóvizsgák (0,3%). Azoknak számára pedig, akik tavasszal a járvány miatt nem tudtak levizsgázni, az érettségi pótlását ingyenessé tették. Az írásbelik október 28-ig tartottak. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat pedig november 11. és 15. között rendezték meg a kijelölt iskolákban. Az érettségizők több mint 19 ezer vizsgát tesznek összesen, közel 9 ezret emelt, és több mint 10 ezret középszinten. A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban hétfőn és kedden adhattak számot tudásukról a középfokú szóbeliken az érettségizők. A kedd esti záróértekezleten elhangzott: öten sikeresen megszerezték érettségi bizonyítványukat. Nyolcvankilenc tanuló számára pedig ez volt az első fontos lépés a leendő bizonyítvány felé vezető úton. Sokan dicséretben részesültek kiváló teljesítményükért. A vizsgák alatt szabálytalanság és rendkívüli esemény nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában