sajtóközlemény

2021.11.12. 16:00

Négy nap alatt négy embercsempészt vontak felelősségre gyorsított eljárásban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a héten négy külföldi férfit állított bíróság elé többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt.

Fejér Megyei Főügyészség

A román, valamint a három bolgár férfi ismeretlen személyekkel megállapodott abban, hogy pénzért illegális bevándorlóknak segítséget nyújtanak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez. Telefonjaikra kapták meg a koordinátákat, ahol a bevándorlókkal találkoztak, akik a zöld határon keresztül jöttek Magyarországra, és fejenként 3.500 – 4.000 Euró közötti összeget helyeztek letétbe azért, hogy Nyugat-Európába szállítsák őket.

A 40 éves román férfi tíz szír bevándorlót szállított egy általa bérelt autóban úgy, hogy az első és hátsó üléseken hét bevándorló utazott, a csomagtartóban pedig további három személy rejtőzött el. A 20 éves bolgár férfi ugyancsak bérelt autóval fuvarozott nyolc szír állampolgárt, akik közül heten az autó hátsó elfektetett ülésein utaztak. A 37 éves bolgár embercsempész édesapja autóját használta, amelybe négy egyiptomi és két szír menekültet vett fel. A három férfit – autóikban az illegális bevándorlókkal – az M8 autópályán a rendőrök intézkedés alá vonták, így a cselekményeik lelepleződtek.

A 22 éves bolgár elkövető, aki egy kölcsönvett autóval szállított két szír bevándorlót, észrevette az M8 autópályán az intézkedő rendőröket, ezért egy kamion takarásában kiszállította utasait a kocsiból, azonban a rendőrök az igazoltatás során az autó átvizsgálása során megtalálták a bevándorlók személyes iratait és ruházatát, így őt is előállították. A Dunaújvárosi Járásbíróság az őrizetben lévő férfiakat gyorsított eljárásban az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és kiutasította az országból. A bíróság a szabadságvesztés tartamát két évben határozta meg, és annak végrehajtását három évi, egyikőjük esetében pedig két évi próbaidőre függesztette fel, míg a kiutasítás tartamát négy évben állapította meg.

A bíróság döntése mindegyik férfi vonatkozásában jogerőre emelkedett. A rendőrség képfelvételt is tartalmazó közleményei itt érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/ujabb-embercsempesz-rendorkezen-fejerben

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/bolgar-embercsempeszt-fogtak-el-a-rendorok

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/rendorkezen-a-bolgar-embercsempesz

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában