közösen ünnepeltek

2021.11.29. 17:30

Nagyvenyimi piacavatás, adventi disznótorossal

Nagy nap volt a szombati Nagyvenyimen. Ugyanis ekkor adták át a helyi termelői piacot – egész napos programmal. Volt papírszínház, néptánc és malackodás is.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A programok délelőtt 10 órakor a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban kezdődtek Orsi és Marcsi néni papírszínházával. Délben azután a ligetben, a községháza mögötti területen Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony köszöntője után a település polgárai birtokukba vehették a fedett, korszerű, napelemes, mosdókkal ellátott piacot. A település első emberétől megtudhattuk, hogy pályázati pénzek segítségével valósult meg a beruházás, és a nagyvenyimiek mellett a község negyven kilométeres körzetében élő termelőket várják a piacra.

A Nagyvenyimi Táncegyüttest műsora után vastapssal jutalmazta a közönség
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Arra a piacra, amelynek nyitvatartási rendje az alábbiak szerint alakul majd: hétfőtől csütörtökig 7 és 16, pénteken 7 és 13, szombaton pedig 7 és 12 óra között vásárolhatunk. A polgármester beszéde után a Nagyvenyimi Táncegyüttes műsorát élvezhették a megjelentek – egyébként nagy volt az érdeklődés – s hogy tetszett a nagyérdeműnek az előadás, azt az bizonyítja a legjobban, hogy a táncegyüttes, amit nagyrészt fiatalok alkotnak, vastaps mellett hagyta el az ideiglenes színpadot.

Vargáné Kaiser Katalin polgármester mondott köszöntőt

A műsor után Kaiser Katalin mindenkit egy disznótorosra invitált, a kóstoló az advent-elő malacságok „fedőnév” alatt futott. Az ételek elfogyasztása után pedig mindenkinek járt egy ital is, a kicsit csípős, hűvös időben a forralt bor esett a legjobban.

Advent-elő malacságok: disznótoros várt a megnyitón résztvevőkre

A nagyvenyimi termelői piac nyitó napjáról természetesen nem hiányozhattak az árusok se. Ezúttal nem az élelmiszereken, gyümölcsökön, zöldségeken volt a hangsúly, hanem a különböző, karácsony szellemében készült ajándéktárgyakon, csecsebecséken.

Azért egy mézes standot is láthattunk. Ott is egyből szembeötlött, hogy nyakunkon a karácsony. Különleges ízesítésű mézeket láthattunk, és természetesen meg is vásárolhattuk azokat. Az akácméz alapú készítmények között volt fahéjas, mézeskalácsos, narancsos-csokis, citrusos és mentás ízesítésű is. A megnyitó jó hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlott le, bízzunk a hasonlóan jó folytatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában