Dunaújváros

2021.11.22. 08:00

Jövőre is üzemeltethetik a főtéri játszóteret

Négy és fél millió forintot fordítanak arra, hogy adventi hangulat legyen az egyes körzetekben

Molnár Emese

A napirend negyven pontját tárgyalták a nyílt ülésen

Fotó: Zsedrovits Eniko

Negyven napirendi pontot tárgyaltak nyílt ülés keretében múlt csütörtökön a képviselők. Folytatva a közgyűlési tudósításunkat, az ülésen arról is döntöttek, hogy 4,65 millió forintot átcsoportosítanak a költségvetésben arra, hogy az adventhez kapcsolódóan egyes körzetek közterületein karácsonyfát állítsanak, díszítsenek, gyertyát gyújthassanak, Mikulás-ünnepségeket szervezhessenek meg.

Barta Endre alpolgármester egy korábbi sajtótájékoztatón vázolta, hogy november 27-én (advent első vasárnapját megelőző szombaton) kezdődik az Adventi forgatag elnevezésű városi rendezvény a főtéren, amelynek szervezésével és lebonyolításával az Euroshow Kft.-t bízták meg. A mostani közgyűlésen 3,5 millió forint támogatást szavaztak meg a cégnek, elsősorban a műjégpálya felállítására és működtetésére. Bár Barta Endre korábban azt mondta, hogy terveik szerint a jégpályán az Adventi forgatag kezdetétől egészen februárig fogják várni a korcsolyázni vágyókat, a mostani előterjesztési anyagban december 1–24. között jelölik az üzemeltetési időszakot.

A Makk Marci lesz jövő augusztusban az ügyeletes bölcsőde a városban

Még a Városháza tér megújulását célzó projekt részeként épülhetett meg az Október 23. téren lévő nagy játszótér, amelyet azóta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzemeltet az önkormányzat támogatásával. Mivel év végén lejár a megbízási szerződés, a mostani ülésen napirendre került a téma: a képviselők a következő évben mintegy 21 millió forintot biztosítanak a szolgálatnak a játszótér üzemeltetési költségeire.

Az adott rendelet értelmében a fenntartó minden év február 15-ig tájékoztatja a szülőket a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény nyári nyitvatartási rendjéről. A Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézményigazgatója által küldött javaslatot jóváhagyták a képviselők: 2022 júliusában a Makk Marci bölcsőde kivételével a másik négy intézményük nyitva lesz, augusztusban pedig a Makk Marci biztosítja az ügyeletet.

A napirend negyven pontját tárgyalták a nyílt ülésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában