tömegközlekedés

2021.11.15. 08:00

Gyakrabban, gyorsabban járnak majd a vonatok

Molnár Emese

Hódmezővásárhely, 2021. április 29. A hódmezővásárhelyi vasútállomáson áll a 003-as pályaszámú Stadler tram-train motorvonat a szerelvény nagysebességű futópróbáján Szeged Rókus és Hódmezővásárhely között 2021. április 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az utasok javaslatai alapján is bővülő, december 12-én életbelépő 2021/2022-es vasúti menetrend változásait ismertették egy múlt heti sajtótájékoztatón, amelyről beszámolt az MTI.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, Magyarország kormánya vasútbarát, 2010 óta jelentős erőforrásokat mozgósítva folyamatosan javítja a tiszta és energiahatékony közlekedési mód versenyképességét. Az idén nyáron első alkalommal indították el a vasúti menetrendi tervezetek széles körű, online véleményeztetését. A beérkezett több mint háromezer érdemi, építő jellegű észrevétel alapján számos módosítást építenek be az új vasúti menetrendbe.

Az új menetrendben a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon elvégzett pályafelújításoknak köszönhetően gyakrabban és gyorsabban járnak a vonatok Érd, Százhalombatta, Dunaújváros felé. Budapest és Dunaújváros között 20 perccel rövidül, egy óra közelébe csökken a menetidő. Több elővárosi szakaszon is meghosszabbodik az üzemidő, például a dunaújvárosiak az utolsó járattal a jelenleginél két órával később is haza vonatozhatnak a fővárosból.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában