idősek világnapja

2021.10.06. 13:00

A szakemberek odafigyelnek majd az igényekre

A településen október 1-jén tartották a helyi iskola zenetermében az idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepséget.

Török Tímea

A szervezők több mint százötven nyugdíjast, időst hívtak meg, akiket Jobb Gyula polgármester köszöntött.

Szávolovics Gabriella megénekeltette a közönséget
Fotók: Török Tímea

– Sokan mondják az idősek közül, hogy megették már a kenyerük javát. Én ezt úgy gondolom, megtették, amit várt tőlük a család, a nemzet. Ezt követően minden további erőfeszítésük ajándék a következő generációknak. Ezért segíteni az idősek kezdeményezéseit, életét számunkra megtisztelő és a jövőnek példát mutató édes kötelesség, amelyért már önmagáért is hálásnak kell lennünk – mondta el bevezetőjében a polgármester.

Mészáros János Elek

– Nagy örömömre szolgál, hogy személyesen is elmondhatom, hogy a közvetlenül önöket érintő területen végzett munkánknak is beérett a gyümölcse. Ugyanis 2022. január 1-től a Kulcs Községi Önkormányzat önállóan végzi majd az eddig szociális társulásban teljesített feladatait. Ez azt jelenti, hogy a házi segítségnyújtással és az idősek nappali ellátásával kapcsolatos önkormányzati kötelezettségeknek kulcsi irányítással, tehát az önök igényeinek megfelelően fognak eleget tenni a szakemberek – fejtette ki Jobb Gyula. A időseket köszöntő ünnepség további részében a helyi iskola diákjainak műsorát és a Kulcsi Vidám Emberek Közösségének előadását láthatták a résztvevők. A kulcsi rendezvény két sztárfellépővel is megörvendeztette a vendégeket. Elsőként Szávolovics Gabriella nóta- és dalénekes, Mukli István és cigányzenekara kíséretével lépett fel, majd Mészáros János Elek énekes kápráztatta el a kulcsi közönséget – nagy sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában