nyílt nap

2021.10.25. 08:00

A DUE újabb programja sok résztvevőt vonzott

Október 21-én ismét nyílt napot tartott a Dunaújvárosi Egyetem. Erre az alkalomra az intézmény azokat a fiatalokat várta, akik továbbtanulás előtt állnak, nekik szerették volna vonzóvá tenni a DUE-t.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A rendezvényt dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika intézményfejlesztési és általános rektorhelyettes nyitotta meg. A nagy előadóteremben részletes tájékoztatókon vehettek részt az érdeklődők, akik szép számmal voltak. Az ország különböző pontjairól több mint százan érkeztek. Sok fontos adatot is megtudhattak a résztvevők, például azt, hogy kilencszázalékos az egyetem hallgatóinak körében a lemorzsolódás, hogy jó álláslehetőség vár azokra, akik itt végeznek, és általában huszonöt százalékkal több fizetésre számíthatnak, mint több más felsőfokú intézményben végzettek.

Leibinger Anita HÖK-elnök
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Leibinger Anita, a HÖK elnöke kiemelte, szálloda szintű a kollégium, és aki kollégista akar lenni, annak helyet tudnak biztosítani, vagyis nem rászorultsági alapon lehet valaki „koleszos”. Az sem mellékes, hogy a kollégiumért havi 5500 forintot kell fizetni az elsőéveseknek.

A DUE nyílt napján sok fontos információ hangzott el

Miután az érdeklődők túljutottak a részletes tájékoztatókon, a nap következő állomásaként workshopokon vehettek részt az alábbi, választható területek szerint.

Mérnöki (gépészmérnök, anyagmérnök, szakoktató), média (kommunikáció és médiatudomány, televíziós műsorkészítő), gazdasági menedzser (gazdálkodási és menedzsment, műszaki menedzser), informatika (gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus). Vagyis mindenki akár már most eldönthette, melyik szak a legszimpatikusabb a számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában