Perkáta

2021.09.06. 14:00

Motorosok felvonulása Perkátán és környékén

A Perkátai Motorosokkk baráti társaság 2021. szeptember 4-én tartotta meg a Perkátai Motoros Nap elnevezésű rendezvényét a Győry-kastély kertjében.

Horváth Dóra

Az eseményre a helyi motorosokon kívül több más településről érkeztek résztvevők – nem csupán a környékről. A gyülekező reggel 8 órától volt a kastély mögötti területen, ahonnan a résztvevők 9 órára átgurultak a templom elé. Ott Győri Balázs István, Perkáta plébánosa mondott áldást a konvojra, illetve a motorokra, a menet ezt követően indult útnak. Először Perkátán tett egy kört a közel 100 motorosból álló csapat, majd átlépték a falu határát is. A felvonulás több települést is érintett: Szabadegyházát, Seregélyest, Sárosdot. A végcél a börgöndi emlékmű volt, amely előtt koszorút helyeztek el, s azután elindult vissza, a program helyszínére a csapat, ahol már várta őket a finom ebéd.

A motorosok a templomkertből indultak, ahol Győri Balázs István atya megáldotta a motorokat
Fotók: Horváth Dóra

– Jól éreztük magunkat a rendezvényen, jó volt a szervezés, jó volt a tempó – nyilatkozott Somogyi Béla és Somogyi Patrik, akik Kőszárhegyről érkeztek az eseményre. – A motorosok jó emberek, jó közösen itt együtt lenni, a közösség erejével.

Somogyi Béla Kőszárhegyről, Boda Tibor Dégről és Somogyi Patrik Kőszárhegyről érkezett Perkátára

Szintén elismerő szavakat mondott a rendezvényről Tóth Attila Tárnokról és Kállai Mária Pátkáról, akik egy Honda Hornet és egy Honda Shadow típusú géppel jöttek Perkátára.– Szépen, csoportosan közlekedtünk, két sorban – mondta Tóth Attila. – Azért szeretünk ilyen programokra járni, mert itt sok az ismeretlen arc, akik aztán ismerősök lesznek.

Közel száz motoros vett részt a felvonuláson. Először Perkáta, majd a környező települések utcáit is bejárta a csapat

A szervezők különböző játékos kihívásokkal készültek: ilyen volt a motor hangverseny is, illetve a Piros László főszervező által kihozott különleges bicikliken való kerekezés is. A hangverseny az alábbi eredményekkel zárult: a leghangosabb motor Pálinkás Zoltáné lett 120 decibellel, őt követte a második helyen Herczeg Viktor, a harmadik pedig Daru Attila lett. Elismerésben részesült a legidősebb motoros, aki a 78 éves, dunaújvárosi Bokros Ferenc volt, és a legfiatalabb is, a perkátai Kis Mike.

A felvonulókat ebéd és délutáni programok is várták

Rajcsányi László, Perkáta dísz­polgára, a Perkátai Gyűjtemények tulajdonosa vezetésével bemutatták a kastély épületében található Helytörténeti és Technikatörténeti Tárlatot a vendégek számára, majd a színpadon a nyolcesztendős, perkátai Szarka Zsombor dobszóló produkciója várta a zenét szeretőket. Ezután a Hangár 21 együttes következett, estig tartott a fergeteges buli.

Kállai Mária és Tóth Attila Pátkáról, illetve Tárnokról érkezett a motorosok találkozójára és túrájára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában