Dunaújváros

2021.09.20. 17:30

Felújítási feladatokról és a helyi buszközlekedésről

A legutóbbi közgyűlésen több felújítási munkálatról is határoztak a képviselők, ennek érdekében emelik a DVG-vel kötött szolgáltatási szerződés keretösszegeit.

Molnár Emese

Fotó: LI

A közgyűlésen Pintér Tamás polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy dr. Balog Edina, a Fejér megyei 04-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának tagja lemondott a bizottságban betöltött szerepéről, helyét dr. Eszenyi Zoltán veszi át (aki eddig póttagként volt jelen a bizottságban).

Több részfeladatnál is megemelik a forrást a DVG Zrt.-vel kötött szolgáltatási keretszerződésben, amely a közfeladatok ellátásra vonatkozik. A köztéri hulladékgyűjtő edények karbantartása, pótlása címszó alatt 3,5 millió forint volt az előirányzat, ezt most további 1,6 millió forinttal emelik meg az idén beszerzett új hulladékgyűjtő edények és kutyaürülék-gyűjtő edények kihelyezése, valamint a régiek elbontása okán.

A köztéri játszóeszközök karbantartása, pótlása feladatsoron előzetesen 8,5 millió forint szerepelt. Mint azt a napirendben írják, Pálhalmán egy mászóvár telepítése, valamint ütéscsillapító talaj kialakítása miatt 2,3 millió forinttal emelik meg a keretet.

Egyelőre továbbra is a Volánbuszt bízzák meg a helyi járatos autóbusz-közlekedés biztosításával
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az út és járdaburkolatok felületi javítására, karbantartására 114 millió forintot jelöltek meg korábban, amely a leírtak szerint várhatóan nem lesz elegendő az év végéig ellátandó feladatok zökkenőmentes biztosításához. Az utak felületi javítására még 25 millió forintot biztosítanak, és további 817 ezer forintot egy zúzottkő burkolat kialakítására a Fáy András utca mögött kijárt zöldterületre.

A sportpályák berendezéseinek javítására, pótlására 500 ezer forint volt eddig az előirányzott összeg, amit most 3,7 millió forinttal emelnek meg. Azt írják, ebből a költségből a Bocskai István utca 5. szám mögött, a játszótér mellett egy zúzottkő burkolatú futópályát alakítanak ki (2,5 millió forint). A Fáy András utcai műfüves focipályára kihelyezett teqbal-asztalt áthelyezik, valamint cserélik a kapu hálóját, javítják a magasított hálót és a zajcsökkentés érdekében gumiágakat helyeznek ki mintegy 1,2 millió forintból.

A Bocskai utca 5. szám mögött egy zúzott köves burkolatú futópályát alakítanak ki 2,5 millió forintból

Mint ismeretes, városunkban a Volánbusz Zrt. biztosítja a helyi menetrendes buszjáratokat. Az erről szóló közszolgáltatási szerződés december 31-ig szól. A képviselők még a június 24-i közgyűlésen döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a helyi buszközlekedés biztosítására, négyéves időtartamra, tehát 2022. január 1-jétől 2025. december 31-ig szólóan. A jelentkezők október 1-ig küldhették volna be pályázataikat. Azonban az augusztusi rendkívüli ülésen úgy döntöttek a képviselők, hogy visszavonják a pályázatot. A téma most a legutóbbi ülésen ismét a döntéshozók elé került. A napirend szerint két pályázó lett volna, a Volánbusz Zrt. és az Atlasz Busz Szolgáltató Kft., ezeknek visszautalják az 500-500 ezer forintos pályázati kiírás ellenértékét. Arról is határoztak, hogy közvetlenül megbízzák a Volánbuszt a szolgáltatás biztosításával arra az időre, amíg egy új eljárás eredményeként az új szolgáltatóval meg nem kötik a szerződést (de legfeljebb egy évre).

A közgyűlésen arról is határoztak, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal. A napirendben részletezik, hogy ez egy közös együttműködést jelentene a park, az önkormányzat és a DVG Zrt. között a Baracsi úti arborétumra vonatkozóan, az ember és a természet összehangolására irányulóan. Évente tartanának közös megbeszélést, ahol új ötleteket vázolnak és elemzik az addigi vállalásokat. A park vállalja, hogy odúkat telepít, és ehhez kapcsolódóan madárvédelmi bemutatókat tart, valamint szakmai segítséget nyújt az arborétum fejlesztéséhez és működtetéséhez. Az önkormányzat azt vállalja, hogy oktatási, nevelési és szabadidős programokat szervez ide óvodások, iskolások és civil szervezetek bevonásával. Az erről szóló együttműködési tervezetet elfogadták a képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában