ÉLMÉNYT KAPTAK

2021.09.01. 09:00

Az idén 110 ezer gyermek nyaralhatott az Erzsébet-táborokban

Az idén nyáron minden eddiginél több, 110 ezer gyermeknek tudtak biztonságos kikapcsolódást garantálni az Erzsébet-táborokban – ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

duol.hu

Zánka, 2019. augusztus 22. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (középen) kötélhúzáson vesz részt a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból érkezett gyermekek társaságában a zánkai Erzsébet Üdülõközpont és Táborban tett látogatásán 2019. augusztus 22-én. MTI/Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Novák Katalin sajtótájékoztatón közölte: 2021 „a megújulás éve volt az Erzsébet-táborokban”; teljesen felújították a zánkai és fonyódligeti tábort, ennek következtében idén többen és jobb körülmények között nyaralhattak. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a járvány miatt nem tartottak ottalvós Erzsébet-táborokat, ezért idén mintegy kétszer annyi gyerek táborozhatott, mint 2020-ban. A nyáron összesen 110 ezer táborozónak tudtak biztonságos kikapcsolódási lehetőséget garantálni – mondta.

A miniszter hozzátette: mivel nem ér véget a táboroztatás a nyár elmúltával, és lesznek őszi kirándulások, családi hétvégék, a téliesített zánkai táborban Erzsébet-karácsonyt is rendeznek, így idén 150 ezer táborozónak biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget az Erzsébet-táborokkal. Novák Katalin jelezte, hogy

a felújításoknak köszönhetően nőtt a táborok befogadóképessége,

ezért idén az ottalvós táborokban minden eddiginél több, 30 ezer gyermeket fogadhattak, jövőre pedig a számuk 40 ezerre emelkedik, mivel akkor már egész nyáron használható lesz az idén augusztusban megnyílt fonyódligeti tábor is.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a koronavírus-járvány elkerülte az Erzsébet-táborokat, ezekben egyetlen megbetegedést sem regisztráltak. Ez a szigorú járványügyi előírások betartásának köszönhető, köztük annak, hogy minden felnőtt kísérő rendelkezett védettségi igazolvánnyal. Novák Katalin szólt arról, hogy Zánkán kisebb calicivírus-fertőzést kellett kezelni, de az minden évben előfordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában