Dunaújváros

2021.09.22. 10:00

Az autómentes világnap helyi eseményei a Petőfi ligetben

Török Tímea

Ebben az évben is csatlakozott városunk az európai mobilitási héthez, amelyet szeptember 16–22. között rendeztek meg több helyszínen. A legnagyobb európai közlekedési, környezetvédelmi kampánynak az idei mottója: Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében. Idén már a húszadik alkalommal rendezik meg, és egyre népszerűbb Magyarországon is. A kormányzat 180 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá az európai mobilitási hét megtartásához.

Több tudás-, élményalapú programmal készülnek a szervezők a Petőfi ligetben
Fotó: archív

A városunkban megrendezett eseménysorozat részeként ma, délelőtt 9 óra és délután 13 óra között tartják az autómentes napot és klímavédelmi akciónapot a Vasvári iskola előtti Petőfi ligetben. A többi között az óvodásokat aszfaltrajzverseny várja, a kerékpáros fiatalok ügyességi akadálypályán tehetik próbára magukat. A polgármesteri hivatal standján érdekesnek ígérkező, klímavédelemmel kapcsolatos játékokkal várják az érdeklődőket. A rendőrkapitányság standján balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos vetélkedőn, az egyetem standján tudományos jellegű bemutatókkal szórakoztatják a résztvevőket.

Ma az autómentes világnapon a Volánbusz Zrt. ingyenes közlekedést biztosít a helyi autóbuszjáratain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában