ünnep

2021.08.19. 21:25

Városi kitüntetések sorát adták át csütörtök este a Bartókban

Augusztus 20-a, államalapításunk alkalmából ünnepséget rendezett Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata csütörtökön este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A járványhelyzet miatt az elmúlt évben és idén is több ünnepség elmaradt, így az arra méltók sem vehették át kitüntető díjaikat. Ezeket pótolta ez alkalommal az önkormányzat, így Pintér Tamás polgármester átadta a Szociális Munkáért Dunaújváros, a Dunaújváros Egészségügyéért, a Pro Cultura Intercisae, a Dunaújváros Sportjáért és a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat, valamint a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet a nemzeti ünnep előestéjén.

A Himnusz és Pintér Tamás polgármester ünnepi beszéde után a Dunaújvárosi Vegyeskar Hans Leo Hassler: Ünnepre jöttünk című művét adta elő, majd a díjazottak – méltatásuk meghallgatása után – átvehették kitüntető címeiket.

Dunaújváros Egészségügyéért

Az elismerések sorát a Dunaújváros Egészségügyéért díjjal kezdték, amelyre még 2020-ban jelölést kapott dr. Kecskés Borbála, a Szent Pantaleon Kórház főorvosa. A jelöltek közül a közgyűlés választotta ki a leginkább köztiszteletnek örvendő orvost. A több mint 30 éve a Szent Pantaleon Kórházban dolgozó főorvos asszony a város lakosságának színvonalasabb ellátásáért tett intézkedéseiért, lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének, a koronavírus-járvány kezdetétől tanúsított helytállása elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat 2020-ban dr. Kecskés Borbála részére adományozta.

Szociális Munkáért-Dunaújváros

A kimagasló színvonalon és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért Dunaújváros díjat 2020-ban Pásztor Mária Andreának, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítőjének adományozta.

Pro Cultura Intercisae

Városunkban végzett, több évtizedes példaértékű és elhivatott kulturális tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat 2021-ben Deák Nórának, a Kortárs Művészeti Intézet igazgatójának adományozta.

A vegyes kar előadásában egy Kodály Zoltán-kórusmű után folytatódott a díjátadó ceremónia.

Dunaújváros Sportjáért

A kimagasló színvonalon végzett példaértékű és elhivatott sporttevékenységük elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért díjat 2020-as jelölés alapján a Dunaújvárosi Központi Sport­egyesületnek adományozta..

Dunaújváros Közbiztonságáért

Ebben az esztendőben a Dunaújváros Közbiztonságáért díjra több jelölés is érkezett. Végül a közgyűlés úgy döntött, hogy három arra érdemesnek ítéli oda a díjat.

Eredményes szakmai tevékenysége és hivatástudata elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Balássy Sándor rend­őr törzszászlósnak Dunaújváros Közbiztonságáért díjat adományozott. Több mint 2 évtizedes rendőri szolgálatáért, kimagasló eredményeiért, valamint példamutató hivatástudatának elismeréséért Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021-ben Ongainé Dzsugán Viktória rendőr századost Dunaújváros Közbiztonságáért díjban részesítette. Varga József polgárőrt a 30 éves kiemelkedő, a város közbiztonságáért végzett tevékenysége alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Dunaújváros Közbiztonságáért díjban részesítette.

Dunaújváros díszpolgára

Ezután a vegyeskar Daróci Bárdos Tamás egy kórusművét, a Muzsikusdalt énekelte el, majd következett a Dunaújváros díszpolgára kitüntető címre jelölést kapott méltatása. Ennek figyelembevételével példaértékű pedagógiai, írói és közéleti tevékenysége alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Kálnay Adélt Dunaújváros díszpolgára kitüntető címben részesítette.

A Szózat után a színház aulájában Barta Endre alpolgármester pohárköszöntőjével zárult az ünnepi esemény.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/braun-ervin-pro-pentele-dijat-kapott-a-szent-istvan-napon-4585934/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában