megemlékezés

2021.08.23. 09:00

Különleges ünnepi hangulatban telt a napjuk

Kedves, szerény, szeretettel bélelt esemény volt az előszállásiak augusztus 20-i megemlékezése. Az ünnepi gondolatok mellett további, emelkedett hangulatú események is növelték a rendezvény fényét.

Balogh Tamás

A Szent Istvánt méltató beszédet Farkas Imrétől, a település polgármesterétől hallhattuk. Ez után jelentették be az Előszállásért Emlékéremmel elismertek nevét, és adták át az okleveleket a helyi egészségügyi apparátusban, a Covid-járvány alatt végzett kimagasló teljesítményükért Markovics Vivien és Molnár Eszter részére. Az ünnepi verseket a vakációban is aktív általános iskolások adták elő.

Hagyományosan ezt az ünnep előtti napot ragadják meg arra, hogy meghívják azokat a családokat a művelődési házban rendezett bensőséges ünnepségre, akiknek az elmúlt egy évben született a kisbabájuk.

A polgárrá fogadás hagyomány Előszálláson
Fotók: Balogh Tamás

Volt közöttük, aki már igaz „nagy” volt, hiszen már totyogott, de olyan is, aki néhány hetesen is megjelent az eseményen. Ez volt a kicsik polgárrá fogadásának napja, amelyen minden résztvevő ragyogott a büszkeségtől. Aki tehette, az egész családot magával vitte.

A szertartásmesterként is kiváló polgármester boldogan segített az egyedül érkező anyukáknak: a dokumentum aláírásának idejére, egy pillanat alatt a karjába kapta az apróságokat. Farkas Imre nem akármilyen mágia birtokában lehet, csupán egyetlen apróság tiltakozott e megoldás miatt!

A vendéglátás bőséges volt

A programot az új kenyerek (amiket a korábbi évekhez hasonlóan az ügyes kezű előszállási hölgyek sütöttek) megszegésével és egy kötetlen, barátságos beszélgetéssel zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában