Petőfi

2021.08.11. 11:30

Az iskola az ötvenedik, jubileumi tanévre készül

Bár az üzletek és a szülők már javában az iskolakezdésre készülnek, de a kisdiákok még augusztus első felében a vakációt élvezik. A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójánál jártunk, hogy megkérdezzük, mi történt az elmúlt időszakban az iskolában.

Török Tímea

Rideg István, a Petőfi iskola intézményvezetője

Fotó: LI

Rideg István intézményvezetővel kedden dél­előtt beszélgettünk a nebulók távollétében néptelennek tűnő iskolában, pedig a munka a vakáció alatt is folyamatosan zajlik az intézményben, erről kérdeztük a vezetőt.

– Először is június utolsó két hetében Csodaszarvas Tábort szerveztünk hat csoporttal, köztük egy ottalvós csapattal Balatonfenyvesen. A program táboraiban a diákok tematikus foglalkozásokon vehettek részt, a tanárok pedig új képzési formákat próbálhattak ki. Kollégáim nagy lelkesedéssel készültek az idegen nyelvi, a nomád témájú, a környezetvédelmi és a játékos egészségügyi témájúra egyaránt – mondta Rideg István.

Az Iskolai Szülői Szervezet egyeztetés után három használati eszközt adományozott az iskola alapítványának
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Majd az Erzsébet-táborok is remekül sikerültek, köszönhetően Pillár Balázs kollégánk lelkes kezdeményezésének. Közel negyven petőfis diák utazhatott így Zánkára négy felnőtt kíséretében. Úgy gondolom, hogy a szünetben kellő módon tudtuk tehermentesíteni a szülőket. Hiszen a pandémia alatt általánosan megcsappant szabadságok miatt sokaknak nem volt könnyű feladat a gyermekfelügyelet megszervezése a vakáció idejére. Ugyanakkor a kollégáim is önkéntesen, jó szívvel vállalták a táborozásokkal járó feladatokat.

– Ahogy másutt, nálunk, a Petőfiben is az Iskolai Szülői Szervezet vezetője fogja össze az osztályok szülői szervezetét. Intézményünkben az elmúlt években a rendkívül aktívan dolgozó vezető pozíciójú szülő, Kónya Ildikó az idei évvel sajnos lemond. Ugyanis három gyermeke közül már csak egy jár hozzánk. A leköszönő vezető miatt a szervezet hosszas egyeztetés után három használati eszközt adományozott az iskola alapítványának. Így egy jó minőségű hordozható projektorral, valamint az iskola kiskonyhája egy kombinált tűzhellyel és egy turmixgéppel gazdagodott.

Rideg István, a Petőfi iskola intézményvezetője

– Örömmel számolhatok be arról is, hogy a népszerű üzlethálózat pályázatára idén, immár harmadszor jelentkezett iskolánk. A vásárlók ezúttal is a Petőfi céljait tartották a leginkább támogatásra alkalmasnak. Tehát az országos bolthálózat segítségével a kerékpártároló és a fejlesztőcentrum kialakítása után egy szabadtéri tanterem kialakítására kaptunk lehetőséget. Az időközben megemelkedett építőipari árak azonban megnehezítették céljaink megvalósítását a négyszázezer forintos díjból. De nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy iskolánk gyakorlatilag kétszer annyi vásárlói szavazatot kapott, mint a két másik kijelölt cél együttesen. Az iskola alapítványa egyébként több pályázaton is részt vett az elmúlt időszakban, a többi közt a Hankook és az önkormányzat által kiírt tendereken is indulunk.

– A hőskorhoz képest csaknem feleannyi diák járt a Petőfibe évente. Szeptemberben az ötvenedik, jubileumi tanévet 440-en kezdik majd, ebből három elsős osztály. Ennek szellemében tervezzük az elkövetkező évet – mondta el végezetül az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában