Pantaleon

2021.06.26. 07:00

Semmelweis-napi ünnep elismeréssel, premierrel

Pénteken kora délután a kórház földszinti aulájában a Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget, amelynek keretében átadták a Szent Pantaleon Emlék­érmeket, a kinevezéseket és díjazták a kiváló dolgozókat. Az eseményen részt vett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója prof. dr. Bucsi László főigazgató, Béres Imre megyei szakfelügyelő és Németh Miklós rendőr alezredes kórházparancsnok is.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Köszöntőjében dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató főorvosa, intézményvezető elmondta, az idei ünnepség kissé rendhagyó: elővigyázatosságból korlátozták a vendégek és a résztvevők számát. Ugyanakkor kifejtette: bízik benne, hogy jövőre másként lesz.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója

A folytatásban méltatta Semmelweis Ignác munkásságát, majd összefoglalta az elmúlt év kórházi eredményeit és vázolta az intézmény céljait és azok megvalósításának lehetőségeit. A nyitóbeszéd után a díjak átadása következett.

Szent Pantaleon Emlékérmet kapott dr. Kővágó Levente főorvos, dr. Csiri Ibolya főgyógyszerész, Gurubi Mariann főnővérhelyettes, Kovács Bettina kommunikációs munkatárs. Kiváló dolgozói elismerésben részesült dr. Markó Brigitta, dr. Lengyel Gabriella, Wenszkyné Nyuli Magdolna, Stadlerné Teller Erzsébet, Dikó Szilvia, Bényei Olga, Neubrand Ilona, Nagy Ildikó, Konkoly János. A kinevezettek közül főorvos lett: dr. Ba Katalin, dr. Balázs Krisztina, dr. Bula Zoltán, dr. Fekete Borbála és dr. Tóth Éva. Köszöntötték még az igazgatói dicséretet kapott dolgozókat, az adjunktusi kinevezésben részesülteket, valamint átadták a minőségi szakdolgozói díjakat is.

Végezetül dr. Bucsi László, a megyei kórház főigazgatója kért szót, aki azt hangsúlyozta, hogy a kórház a pandémia idején rendkívüli teljesítményt nyújtott, és megköszönte a két kórház közötti kiváló együttműködést.

Az ez évi Semmelweis-napra a szervezők egy ősbemutatóval is készültek. Ugyanis a kórház munkatársai csatlakoztak a Jerusalema-tánc-kihíváshoz, így az erről készült rövidfilm premierje koronázta meg az ünnepi ceremóniát.

Szent Pantaleon Emlékérmet kaptak 2021-ben: Kovács Bettina, dr. Kővágó Levente, dr. Csiri Ibolya, Gurubi Mariann
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában