eredményhirdetés

2021.06.12. 11:00

Rajzpályázat az óvodásoknak a biztonságos közlekedésről

A Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső tagintézményének apróságai érkeztek pénteken délelőtt a Dózsa-iskolába. A látogatás oka a rend­őrség meghívása, ugyanis itt tartották meg a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetését.

Molnár Emese

Fotó: LI

Mint azt Suszter Tamás rend­őr alezredes, Dunaújváros rendőrkapitánya elmondta, a bizottság immáron harmadik alkalommal szervezte meg a pályázatot a legkisebbeknek a közbiztonság jegyében. Olyan rajzokat vártak, amelyek a biztonságos közlekedést mutatják be gyerekszemmel. A felhívásra hét oktatási-nevelési intézményből összesen 59 alkotást küldtek el az óvodások. Mindegyik csodás volt, ezért minden pályázót egy kisebb ajándékcsomaggal jutalmaztak a pénteki eredményhirdetésen. Kőhalmi László rendőr főtörzs­zászlós, a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság titkára elmondta, egy versenyhez híven volt egy zsűri is: Hepp Gyöngyi rendőr főtörzs­őrmester és Rohonczi István képzőművész, akik kiválasztottak tizenöt alkotást. Ezekből a képekből ősszel egy kiállítást is szerveznének a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában.

A szép alkotásokért hasznos ajándékokat kaptak a kicsik
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A rendőrség évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az óvodásokat a biztonságos közlekedésre nevelje, ennek érdekében különféle programokat, akciókat szerveznek. Kőhalmi László hozzátette, sajnos a pandémia miatt nem tudták megrendezni a gyermekeknek szánt hagyományos programjaikat, például a Pindúr Pandúr játékos, ügyességi feladatokból álló vetélkedőt, de ősszel pótolnák.

A pénteki ünnepségen sem maradt ki a játékos kérdezz-felek arról, hogyan kell helyesen közlekedni a biciklivel, hogy elkerüljék a balese­teket. Sok felnőttel ellentétben a gyerekek tudták, hogy a zebrához érve le kell szállni a ­kerékpárról, és át kell tolni. Azt is tudták, hogy milyen ­felszerelések segítik a védelmüket. Ehhez járult hozzá a rendőrség is, hiszen a rajzokért járó ajándékcsomag láthatósági eszközöket is tartalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában