felfrissülés a kánikulában

2021.06.29. 11:30

A napközis tábor idén az élményfűrdőben zajlik

Ezen a nyáron a központi napközis tábor bázisa az élményfürdő, ahol június 21-től augusztus 13-ig szerveznek délutánig tartó foglalkozásokat a gyermekeknek.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az elmúlt hétre megjött az igazi kánikula, így a központi napközis táborban részt vevő ötvennégy gyermek kifejezetten örült annak, hogy most az élményfürdőben tartják a foglalkozásokat, hiszen 35 fok felett mit is lehetne csinálni, mint önfeledten fürdőzni. A tábor vezetője, Szabó Gabriella, a Dózsa iskola pedagógusa, aki már a tavalyi tábort is lebonyolította. Szintén a Dózsa iskolában tanít Hegedűsné Látos Andrea, aki ugyancsak gondoskodik arról, hogy minél élménydúsabban teljen a táborozó gyerekek szabadideje.

Mint azt elmondták, tavaly a kempingben voltak, akkor korlátozott lehetőség volt a fürdőzésre. A hőségriadó miatt arra ügyelnek, hogy a déli időszakban árnyékos helyen legyenek a fiatalok, ekkor csak a benti medencéket használják. Rossz idő esetére is felkészültek, hiszen társasjátékok, alkotói felszerelések is rendelkezésre állnak.

Az élményfürdőben vizesversenyeket is szerveztek a táborozóknak Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Minden nap az élményfürdő előtt gyülekeznek reggel 8 órakor, utána együtt felmennek az egykori gyógyászati részlegre. Itt rendezték be a tábor irodáját, itt tárolják a Gazdasági Ellátó Szervezet eszközeit (játékokat, sörpadkészleteket), itt tudják lepakolni a táskájukat a fiatalok. Aztán a tábor végén, 16 órakor együtt mennek le, és ahogy érkeznek értük a szülők, úgy engedik haza őket. A táborvezető elmondta, nemcsak az élményfürdőben szerveznek programokat a gyerekeknek, hanem minden héten mesefoglalkozásokra is elmennek, a tervek szerint a színházba is ellátogatnak, meghívták az utazó planetáriumot, és ha a költségvetés engedi, akkor ugrálóvár, pizza és torta is lesz az augusztus 13-i záró napon.

Akár jó, akár rossz az idő, a fedett medencében tudnak fürdeni

A tábort az önkormányzat és a GESZ szervezi, amelynek napidíja 1707 forint. Ez napi háromszori étkezést jelent, benne van a programok díja és fagyizásra is jut belőle. Bármikor lehet csatlakozni ehhez a táborhoz, a befizetés hétfőnként és csütörtökönként van a Gazdasági Ellátó Szervezet székhelyén (mindig a következő hétre lehet befizetni).

A tábort az általános iskolák 1–6. évfolyamos tanulói számára hirdették meg. Külön engedéllyel nagyobbak is részt vehetnek rajta, ők ilyenkor a felnőtt felügyelők segítségére vannak.

Szabó Gabriella táborvezető

Szabó Gabriella arról is beszélt, hogy van egy altáboruk is, mégpedig a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol kisebb, 5–7 fős csoportokban foglalkoznak a sajátos nevelési igényű tanulókkal, az enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekekkel a kollégák. Számukra elsősorban az iskolán belül szerveznek különféle kreatív foglalkozásokat, de ellátogatnak a Munkásművelődési Központba és fagyizóba is.

A központi napközis tábor helyszíne idén nyáron az élményfürdő. A táborvezető lapunknak elmondta, az első héten ötvennégy gyermek vett részt a programokon. A lehető legtöbb időt a vízben töltötték, így szinte észre sem vették az önfeledt mókázás közben a nagy kánikulát. A tábori létszám ugyanannyi ezen a héten is, azt követően több gyermekre számítanak, mert az iskolai táborok legtöbbje akkor véget ér majd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában