gondolatébresztő

2021.05.12. 07:30

Hát nem a társaság miatt megyünk?

Molnár Emese

Nyíregyháza, 2020. május 4. Felszolgáló kiviszi a rendelést a vendégeknek egy kávézó teraszán Nyíregyházán a Kossuth téren 2020. május 4-én. A koronavírus-járvány miatti korlátozások Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Hosszasan lehetne értekezni róla, ám gondolatébresztő gyanánt csak egy fő kérdést tennék fel. Miért kell nagy ügyet csinálni a védettségi igazolványhoz kötött lehetőségek miatt? Ezzel is csak mélyül a szakadék az oltottak és a nem oltottak között. Nekem oly mindegy, hogy fekete vagy fehér tálcát kapok-e az étteremben. Ettől nem érzem magam hátrányosan megkülönböztetve, mert mindkettőre ugyanazt a kaját rakják. Viszont emiatt a másik tábor már illet negatív jelzőkkel. Ha a baráti körből nincs valakinek igazolványa, akkor a vendéglátóegység teraszán ülünk le. Oly mindegy, hogy kint vagy bent. Hát nem a társaság miatt megyünk?

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában