mutatjuk a részleteket

2021.05.21. 18:00

Feloldják a látogatási tilalmat a kórházban

duol.hu

20210226 Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház - COVID-19 oltó pont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mai naptól feloldották a látogatási tilalmat, kivéve a Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek vonatkozásában, írja a Szent Pantaleon Kórház honlapja.

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a központi intézkedéseket is magában foglaló, a mai naptól érvényes látogatási rendről:

1. A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal vagy annak hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel kell rendelkeznie. Ez a 18 év alatti látogatókra is vonatkozik. A dokumentumok egyikét a portaszolgálat munkatársának, illetve kérésre a betegellátó osztályon be kell mutatni.

2. Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra.

3. A Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók.

4. A látogatási tilalom alól kivételt képeznek az alábbi esetek – a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett:

- súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat,

- kiskorú beteg esetén szülője, törvényes képviselője vagy az általuk megjelölt személy mellette tartózkodhat,

- szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet

- egy adott fekvőbeteg-ellátó osztály vezetője egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően, mérlegelt és indokolt esetben – a fentieken túl is adhat látogatási engedélyt.

5. Intézményünkben a látogatási idő hétköznapokon 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óráig tart.

6. Az intézménybe továbbra is testhőmérséklet mérést követően lehet belépni.

7. A maszk orrot, szájat eltakaró használata kötelező.

8. Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, csomag névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátottan a főportán helyezhető el.

A fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében kérjük a fenti intézkedések szíves betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában