A versenyek felelőse a magyar iparkamara

2021.05.07. 07:00

A profik nemzetközi bajnokságai

Magyarország 2006. május 10-től tagja a WorldSkills International, valamint 2007-től a WorldSkills Europe nemzetközi szervezetnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2011. évtől kezdődően a SkillsHungary Program felelőse, amely 2020-tól WorldSkills Hungary Program néven működik.

KK

Dunaújváros

Magyarország a program fenntartásával biztosítja hazánk részvételét két, fiatal szakember részére szervezett nemzetközi versenysorozatban, a WorldSkills és Euro­Skills versenyeken.

WorldSkills és EuroSkills versenyek: a fiatal szakemberek világversenye és Európa-bajnoksága. Látványos bemutatói a szakmáknak és a legfrissebb szakmai fejlesztéseknek. Kétévente rendezik meg a versenyeket, 2020-ig páros évben EuroSkills versenyt tartottak (három versenynap), páratlan évben WorldSkills versenyt (négy versenynap), de a Covid–19-járvány miatt változott a versenyek menetrendje: ezentúl páratlan évben EuroSkills verseny, páros évben WorldSkills verseny.

Kiállításokkal, konferencia-programokkal és egyéb szakmai rendezvényekkel párhuzamosan zajlanak, jelentős nemzetközi szakmai eseménynek számítanak. A Skills versenyeken minden jelentős ipari és gazdasági terület képviselteti magát, hat nagy szakmacsoportban.

A versenyzők kiválasztása országos válogatóverseny keretében történik, a versenyfelhívást a worldskillshungary.hu honlapon és a Facebook-oldalon teszik közzé.

A következő esemény: EuroSkills Graz 2021 verseny, időpont: 2021. szeptember 22–26., magyar részvétel 22 szakmában (26 versenyzővel, 22 szakértővel). Ezt követi majd a WorldSkills Shanghai 2022, időpont 2022. október 12–17.

Bővebb információkat talál a városi kamara honlapján (dkik.hu), ahol a pilot jelleggel tavaly elkészült pedagógus-tájékoztatókat is megtalálja három szakmában: autószerelő, szépségápoló, villanyszerelő. A tervek szerint ilyen tájékoztatókból hamarosan több is elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában