"maszkdivat"

2021.03.13. 07:30

Új divat hódít a városban

Brousil Csaba

Debrecen, 2020. augusztus 13. Enyhén növekedett a koronavírus-járvány esetszáma 2020. augusztus közepén Debrecenben és a szennyvízben is nõtt a vírus örökítõ anyagának mennyisége. A korábbi védõintézkedések mellett megerõsítették, hogy a tömegközlekedési eszközökön arcmaszkot kell használni, amit az utazók nagy arányban be is tartanak. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Már az utcán is kötelező (lenne) orrot és szájat eltakaró maszkot hordani a koronavírus-járvány miatt. Az üzletekben a szabályozás nem változott, ott is kell(ene) hordani ezt az alkalmatosságot. Az utcán és a boltban látottak alapján mondhatnánk azt is, hogy új divat hódít a városban. Ez pedig nem más, mint a nyakon esetleg az állon hordott szájmaszk. Nem egy ilyen „esettel” lehet találkozni a hétköznapokon. Mondjuk azt nem értem, ha valaki otthon magához vette a maszkot, az utcára lépve vagy az üzletek valamelyikébe toppanva fel is ölti magára, miért nem tudja rendesen viselni. Főleg annak tudatában, ha lefülelik „fizethet, mint a köles”.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában