Szent Pantaleon Kórház

2021.03.18. 07:00

Szűkítették az ellátásokat, prioritás az akut eseteken

Március 5-én arról tájékoztatta a lakosságot a Szent Pantaleon Kórház, hogy a járványügyi helyzet miatt, az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzése érdekében bizonyos intézkedéseket vezetett be.

Molnár Emese

20200122 Dunaújváros Interjú, portré Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház Igazgatója Fotó: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Kedden újabb közleményt adott ki az egészségügyi intézmény, miszerint az azóta eltelt időszakban még nagyobb igénybevétellel látja el a koronavírusos betegeket, emellett a háziorvosi szolgálattal együtt nagy erővel végzi a lakossági oltásokat is. Mivel újabb kapacitásokat kellett bevonni a járványügyi ellátásba, ezért a tervezett ellátásokat tovább kellett szűkíteni. Mind a járó-, mind a fekvőbetegek vonatkozásában csak az akut ellátást tudják végezni, illetve az olyan, például onkológiai jellegű kezeléseket, műtéteket, diagnosztikákat, amelyek elmaradása középtávon rontaná a beteg gyógyulási esélyeit, életkilátásait. Szakrendeléseik és ambulanciáik kizárólag telefonos egyeztetést követően tudnak beteget fogadni, az eRecept felírása, illetve eBeutaló kiállítása a „felhőben” is megtörténhet. Továbbra is korlátozzák a kórházba való belépést. Beteget kísérni csak rendkívüli esetben lehet, amikor azt a beteg állapota indokolja. Kérik, hogy saját érdekükben, illetve betegeik, dolgozóik érdekében is csak nagyon indokolt esetben keressék fel személyesen a kórházat. Ilyen alkalmakkor fontos a megfelelő távolságtartás és a kórház egész területén a szabályos, orrot, szájat eltakaró maszk használata, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában