Magyar Falu Program

2021.03.12. 09:00

Közel négymillió forintot nyertek a horgászok

A településen működő Kulcsi Horgász Egyesület nevű cilvil szervezet kommunikációért felelős megbízottja, Mérei Lajosné két jó hírt is megosztott velünk az elmúlt időszakról.

Török Tímea

– A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című pályázati kiírásra kétmillió forint támogatást nyertünk el, amelyből egy John Deere fűnyíró traktort vásároltunk. Továbbá a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program keretében is sikeresen pályáztunk, amelynek eredményeképpen százezer forint híján szintén kétmillió forintot nyertünk, működési támogatásra és további eszközbeszerzésre. Hálásan köszönjük a horgásztársak nevében is Fekete Györgynek, Kulcs település alpolgármesterének a sikeres pályázatírást, az adminisztrációs folyamatban a részvételt és a hathatós munkát. Nagy segítségünkre lesz a traktor, hiszen eddig több mint négyezer négyzetméternyi partszakaszt fűkaszálással tartottunk rendben.

A kistraktor sokat segít a part menti munkákban Fotó: amatőr

Mivel minden évben kétszer horgászversenyt szervezünk a Duna-part Hullám utca alatti szakaszán. A kultúrált versenykörnyezet kialakításához eddig minden évben segítséget kellett kérnünk az önkormányzattól is, ezután már nem kell terhelni a települést, mert az egyesület is el tudja majd végezni ezeket a munkákat. Szintén hatékonyan segíti majd a fűnyírótraktor az egyesületünket a kulcsi Hajós utcában található horgásztanyánk és környékének rendbetételében. – A horgásztanya szépítésére szánjuk a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program forrásait. Ide fogunk a meglévők mellé még további sörpad-garnitúrákat vásárolni, és a tárolásukhoz raktárt szeretnénk építeni, de jut majd új hűtőre és az adminisztratív feladataink elvégzéséhez segítségül szolgáló laptop vásárlására is a terveink alapján – tájékoztatta lapunkat a Kulcsi Horgász Egyesület részéről A kistraktor sokat segít a part menti munkákban Fotó: amatőr Mérei Lajosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában