fontos lehet

2021.03.09. 17:00

Ilyen védelmi intézkedések léptek életbe Rácalmáson

Rácalmás Város Önkormányzatának közösségi oldalán a következő polgármesteri közleményt olvashatják:

duol.hu

A Kormány a koronavírus járvány miatt további szigorításokat vezetett be 2021. március 8-tól kezdődően, amelyeket településünkön , Rácalmáson is alkalmazni kell és be kell tartani.

Közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést- a közös háztartásban élők kivételéve- a lehető legszűkebb személyik körre korlátozni és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A települések belterületén , az utcán és a közterületen mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagokból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Ez alól kivételt képeznek hat év alatti gyermekek , valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy.

Az egyéni szabadidős sporttevékenység folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani, ez esetben nem kell a maszkot viselni. A szabadidős sporttevékenység természetesen a kijárási tilalmat megelőző időszakban végezhető.

Az óvodában és az iskolában gyermekfelügyeletet kell biztosítani, melyről az intézmények részletesen tájékoztatják a szülőket. A bölcsőde a kormány döntése értelmében nem zár be.

Az önkormányzatnak biztosítania kell a közétkeztetést az iskolában és az óvodában. Az étel elvitelére van lehetőség, a reggeli- ebéd -uzsonnára egyaránt. Az ebédet dobozokban előre kiadagolva hozzák az intézményi konyhákra. Az iskolai tanulók esetében az étkezést a polgármesteri hivatalban 06/30-586-7414 telefonszámon, az óvodások esetén az óvodában a 06/30-632-2454 telefonszámon lehet igényelni.

Az üzletek egy része zárva lesz,de a mindennapi fogyasztási cikkeket árusító üzletek továbbra is nyitva lesznek. Az üzletek zárva tartására vonatkozó rendelkezések március 22-ig hatályosak.

Házorvosaink azt kérik a betegektől, hogy a gyógyszer igényt névvel, TAJ számmal, gyógyszerek felsorolásával, valamint szakorvosi javaslatot is az egészségháznál található levelesládába szíveskedjenek bedobni . A gyógyszereket másnap délután lehet kiváltani.

A szociális gondozók továbbra is ellátják azokat az idős embereket, akik gondozásra szorulnak ( bevásárlás, gyógyszeríratás-kiváltás, ebéd szállítás) és Rácalmáson nincs hozzátartozójuk.

Egészségünk megóvása közös érdek , vigyázzunk és figyeljünk egymásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában