az elsők között

2021.02.27. 11:30

Rovó Istvánné már megkapta az oltást

A 92 esztendős Rovó Istvánné pénteken kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, a szépkorút mi is elkísértük az első vakcinára.

Molnár Emese

2021.02.26. 92 éves olvasónk Róvó Istvánné megkapta az első oltását Dunaújváros Sze nt Pantaleon Kórház Fotón: Pásztor Árpád , Róvó Istvánné FOtós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Február 4-én kezdték meg a regisztrált legidősebbek oltását. Őket a háziorvosok értesítik az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is.

A dunaújvárosi Rovó Istvánné az elsők között regisztrált a védőoltásra, postai úton küldte a jelentkezését. Szerinte nagyon fontos, hogy ebben a járványügyi helyzetben meglegyen a szükséges védelem, immunitás, ezért mindenkinek ajánlja, hogy éljenek az ingyenes oltás lehetőségével, és jelentkezzenek a védőoltásra. A napokban arról értesítették a 92 esztendős szépkorút, hogy február 26-án délelőtt a Szent Pantaleon Kórházban kialakított oltópontra tud menni a védőoltásért, amelyre mi is elkísértük őt.

A 92 esztendős Rovó Istvánné az elsők között jelentkezett a koronavírus elleni védőoltásra. A napokban kapott értesítést a háziorvostól, hogy pénteken mehet a Szent Pantaleon Kórházban kialakított oltópontra, ahol megkapta a Pfi zer-vakcina első adagját (a második oltást huszonegy nap múlva kell megkapnia). A kórházban dr. Mészáros Lajos, az egészségügyi intézmény főigazgató-főorvosa is üdvözölte a szépkorút, aki egyébként húsz évet is letagadhatna a korából...
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Biztonsági óvintézkedésként megmérik a kórházba érkezők testhőmérsékletét a beléptetésnél
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Először egy, az egészségügyi állapotról, betegségekről szóló kérdéssort kellett kitölteni, majd az oltópontra menni. Ott bekérték a papírt, majd vártunk, hogy szólítsák a szépkorút. Egy kicsit izgatott volt az oltás miatt Rovó néni, ám ismerős házaspárral találkoztunk a váróban, beszédbe elegyedtünk velünk. A férj éppen akkor kapta meg a védőoltást, a felesége pedig már előző nap, és elmondták, hogy szinte nem is lehet érezni a szurit. Eljött a mi időnk, behívták Rovó nénit. Nem telt el három perc sem, és már vidáman, felbátorodva jött ki a szépkorú, örömmel mesélte, hogy nem is érzett semmit (és utána sem lett semmilyen probléma, vagy bármiféle reakció a vakcina miatt). Várni kellett még egy kicsit a papírokra, és készen is voltunk. Ezen az oltóponton a Pfizer-vakcinával oltanak. A második oltást 21 nap múlva kell beadni, ennek időpontjáról a háziorvos szólni fog.

Áprilisig mindenki megkaphatja

Müller Cecília, az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá – írja az MTI. Az oltóanyag-szállítmányok beérkezése ütemének és az oltócsoportok tevékenységének köszönhetően erre minden reális esély megvan. Hazánkban átlépte a félmilliót a beoltottak száma, ami „nagy szám ahhoz képest, hogy heroikus küzdelmet kell folytatni az oltóanyag­ért”. A szakember kiemelte, a koronavírus-járvány harmadik hullámának erőteljes emelkedését mutatják a járványügyi adatok, a vírus brit mutációja miatt exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában