vizsgálat

2021.02.18. 09:00

Értékelt az Állami Számvevőszék

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását.

Brousil Csaba

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Portré, interjú Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújváros Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Ennek keretében 2020. első negyedévében mintegy 26 szabályzat meglétét és tartalmát vizsgálta az ÁSZ a Fejér Megyei Önkormányzatnál és a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalnál. A pénzügyi, szervezeti és működési szabályozás mellett vizsgálta a vagyonnyilatkozatok megtételének rendjét, személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat, integritást sértő események kezelésének eljárásrendjét, a beszerzések lebonyolításával kapcsolatos eljárásrendet. De vizsgálata kiterjedt az ajándékok, egyéb előnyök elfogadásának szabályozására, közérdekű bejelentések, panaszok kezelésének eljárásrendjére is.

Dr. Molnár Krisztián
Fotó: Szabóné Zsedrvotis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Illetve vizsgálták azt is, hogy megteremtette-e az önkormányzat elnöke és jegyzője a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket, kialakította-e a hivatal jegyzője a beszámoló szabályszerű elkészítését, valamint a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket. Dr. Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének örömére szolgált, hogy – hiánypótlás, további intézkedés nélkül – az ÁSZ jelesre értékelte mind a Fejér Megyei Önkormányzatot, mind a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalt – adta hírül a fejer.hu portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában