beiratkozás

2021.02.11. 18:00

A Szabó Magda iskola még egy osztályt indít

Tavasszal esedékes az általános iskolai beiratkozás. A Dózsa György Általános Iskola arról adott ki tájékoztatást, hogy a következő, 2021/2022-es tanévre történő beiratkozás időpontja április 15-én és 16-án lesz.

Molnár Emese

20200901 Balassagyarmat Elsősök az első napon a Kiss Árpád Általános Iskolában. Fotó: Torjay Attila TA Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

Eddig az időpontig semmilyen jelentkezési kötelezettségük nincs a szülőknek. Mint arra az Oktatási Hivatal is felhívja a figyelmet, az óvodai ellátás után a tanköteles és iskolaérett gyermeket a szülő/gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes, vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára. A beiratkozást a gondviselő kezdeményezi a kérelem benyújtásával a KRÉTA-rendszer (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) segítségével. Azok a szülők, akik még nem rendelkeznek KRÉTA belépési azonosítókkal, az e-Ügyintézés felületén tudják elindítani a folyamatot.

Az általános iskolai beiratkozásnál egyelőre nincs teendő Fotó: TA

Természetesen, amikor aktuális lesz, részletesebben írunk a témáról. A Szabó Magda Református Iskolában már megkezdődött a beiratkozási folyamat (mivel itt a fenntartó a Halászteleki Református Egyházközség, a Bocskai István Református Oktatási Központ tagintézményeként működik). Január 29-ig kellett az úgynevezett beiratkozási szándéknyilatkozatot elküldeni az intézménynek. Február 19-ig döntenek az első osztályosok felvételéről, a hivatalos beiratkozás pedig ugyanúgy április 15-én és 16-án lesz. A napokban arról számolt be az iskola, hogy rengeteg jelentkezést kaptak, bőven megtelt egy osztályuk, és még többen jelezték, hogy lemaradtak a határidőről. Úgy döntöttek, hogy lehetőséget adnak még egy osztály indítására, ezért március 26-ig adhatják le a beiratkozási szándéknyilatkozatot azok, akik ebbe az iskolába szeretnék járatni gyermeküket. A formanyomtatvány igénylehető az iskolában, és letölthető az oktatási központ honlapjáról is. A családokat előre egyeztetett időpontban személyes találkozóra, ismerkedésre és beszélgetésre hívják majd. A felvételi döntésről április 9-ig értesítik a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában