Molnár Krisztián szerint felelőtlen magatartás

2021.02.27. 17:17

A kínai vakcina ellen uszít Pusztaszabolcs polgármestere, miközben nő a fertőzésszám

Simonné Zsuffa Erzsébet biztosan élt már meg szebb napokat mint városvezető. Nem elég, hogy Csiki Szilárdot önszántából esze ágában sem volt leváltani alpolgármesteri pozíciójából, most ugyanabba a vakcinaellenes politikába fogott bele, amit a politikai ellenzék nap mint nap tesz.

Korondy Tamás

Budapest, 2021. február 13. Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. február 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Történt ugyanis, hogy a napokban Zsuffa Erzsébet – két városi propagandaposzt között – megosztotta, sőt egyenesen egyetértett a Kübekházi polgármesternek, Molnár Róbertnek a saját orvosaihoz intézett levelével, melyben a kistelepülés vezetője nyíltan politikai nyomást gyakorol a doktorra, hogy ne adja be a kínai Sino­pharm-vakcinát, csak annak, aki írásban vállalja az esetleges szövődmények kialakulását.

Zsuffa Erzsébet aztán törölte a posztot – későn

A magát virológusnak képzelő Molnár Róbert megnyilvánulása – melyben szakmai hozzáértés nélkül dirigál a szakembereknek egy egészségügyi válsághelyzetben – minimum felelőtlenségnek nevezhető, főleg annak tudatában, hogy a Kübekházától nem messze fekvő Szerbiában jó ideje jó eredményekkel oltanak a keleti vakcinával, és semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a polgármester hangulatkeltését. Ezt mutatja a kormányzati vakcinainfó-oldalon megjelent tájékoztatás is, mely szerint a Sinopharm biztonságos és hatásos, és nagy előnye, hogy a vírus teljes inaktivált változatát tartalmazza, így jobban megmozgatja az immunrendszert, és erős védelmet biztosít a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Egy pandémiás helyzet kellős közepén vakcinaellenes propagandát folytatni nagyon felelőtlen településvezetői magatartás, mely sajnos szerves része annak a központi politikának, amelyet az ellenzéki pártoktól láthatunk – vélekedett lapunknak Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki azt is sajnálatosnak tartja, hogy az ellenzéki média segítségével így elbizonytalanítanak olyan embereket, akik beoltatnák magukat.

– Tisztán látjuk, hogy a vírus megfékezésének egyetlen módja a védőoltás. A magyar egészségügyi szakemberek legalább olyan jók, sőt jobbak, mint az unió bármely államában. Az ő véleményük szerint mind az öt, itthon is megtalálható vakcina hatásos és biztonságos, ezért bátran be lehet oltatni magunkat vele – zárta az elnök, akinek az édesapja is a beszélgetés napján kapta meg a kínai Sinopharm-vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában