megtisztult a belváros

2021.02.10. 08:00

A falevelek és a dolgos kezek egymásra találtak

Hónapokkal az őszi falevélhullás után végre megtisztult a József Attila utca és a belváros nagy része.

Agárdy Csaba

Talán korábbi írásainknak is volt szerepük abban, hogy felgyorsultak az események Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZSE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Többször írtunk arról a közelmúltban, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a belvárosban a lehullott falevelek miatt. Januárban még az őszi leveleken csúszkálhattunk, balesetveszélyes volt a helyzet, arról, hogy milyen képet mutatott „táj”, arról ne is beszéljünk.

Áldatlan állapotok uralkodtak a belváros több utcájában is

A múlt héten azután változott a helyzet! (Talán korábbi írásainknak is volt szerepük abban, hogy felgyorsultak az események.) Fokozatosan tűntek el a belváros utcáiból, járdáiról és általában a közterületekről a falevelek.

A dolog úgy kezdődött, hogy az illetékesek kitettek egy-egy utcában több felhívást is, miszerint ettől-eddig kérik a parkolókat üresen hagyni, mivel takarítják az utcát. A takarítás megtörtént, de azért azon is el lehet gondolkodni, hogy mindenki csak panaszkodni szeret, de többen nem hajlandóak tevőlegesen részt venni a megoldásban. Így voltunk ezúttal is, mert több autótulajdonost képtelenség volt rávenni arra, hogy szabadon hagyja a területet, és a DVG Zrt. munkatársai elvégezhessék azt a takarítómunkát, ami mindannyiunk érdeke ilyen esetben. A lényeg: végre őszi falevéltől mentes lett a belváros.

Plusz bónuszban kaptak a lakók még egy „átalakítást”. A belvárosi utcák közötti parkokban több lépcsős rész is található, amelyek az utóbbi időben inkább várromra hasonlítottak, mint lépcsőre. Ezért a szakemberek kihasználva az enyhe februári időjárást, ezeket is felújították.

Talán korábbi írásainknak is volt szerepük abban, hogy felgyorsultak az események
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZSE Dunaújvárosi Hírlap DH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában