Pénziránytű bázisiskola lett

2021.01.30. 11:00

A pénzügyek terén is élvonalban a Rudas

A közelmúltban a „Pénziránytű Bázisiskola” címet nyerte el a DSZC Rudas Közgazdasági Technikuma és Kollégiuma. A részletekről lapunknak az intézmény pedagógusa Orbán Mária nyilatkozott.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

– A Pénziránytű Alapítvány 2008-ban jött létre azzal a céllal, hogy az oktatási intézmények tanulóinak pénzügyi tudatosságát fejlessze. Az alapítvány által létrehozott Pénziránytű Iskolai Hálózathoz iskolánk egy sikeres pályázati anyaggal az elsők között csatlakozott 2011-ben, így lassan 10 éves közös munka áll mögöttünk. A hálózati tagság önmagában is egy magas szintű alapítványi elismerés, amit büszkén viselünk, de természetesen a rangon kívül egyéb előnyei is vannak, amelyeket szorgalmasan igyekszünk kihasználni. Az ebben részt vevő diákunk közérthető módon, konkrét esettanulmányok segítségével tanulhat a mindennapi pénzügyekről és a gazdaság működéséről. A tanárok részére a hálózat hivatalosan elismert, akkreditációs továbbképzési lehetőségeket biztosít, ezek nagymértékben segítik a pedagógusok munkáját mind a pénzügyi tudatosság saját tantárgyukba való beillesztésében, mind pedig az IKT kompetenciák fejlesztésében.

Ismét bővült a Rudas szakmai programja Fotó: archív

A 2015/16-os tanévtől kezdődően a hálózat kiterjesztette a tagsági rendszert, és lehetővé tette bármely alap- és középfokú oktatási intézmény számára a csatlakozást. Ezáltal országos, szakmai együttműködés vette kezdetét. Folyamatosan bővülő pályázati lehetőségek, versenyek, kompetenciafejlesztések, szakmai programok segítenek bennünket a pénzügyi nevelés színvonalának emelésében. Ebben a tanévben intézményünk az alapítvány meghívására megpályázta a Pénziránytű Bázis­iskola címet. A kiírás alapján a pályázók közül az országban csak hat intézmény részesült a megtiszteltetésben, hogy regionális központként három éven keresztül legyen az alapítvány „nagykövete” a szakmai programok terjesztésével. A támogatásból egy korszerű előadótermet alakíthatunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában