karácsonyi meglepetés

2020.12.29. 13:00

MRE Újváros Drogambulancia: ajándék a gyermekotthonnak

„Bármerre is legyünk a világban, fontos az ünnepek megélése.” A karácsonyi ünnepek előtt a Magyar Református Egyház (MRE) Újváros Drogambulancia munkatársai a mezőfalvi gyermek­otthont keresték fel számos meglepetéssel.

Szabó Szabolcs

A látogatásról lapunknak Zsámbok Lili, az MRE Újváros Drog­ambulancia kommunikációs munkatársa elmondta:

– Az MRE Újváros Drogambulancia (továbbiakban Szertelen Ház) munkatársaiként fontosnak tartjuk az ünnepek megélését, bármerre is legyünk ebben a kerek nagyvilágban. A karácsony az egyik legszebb és legfontosabb ilyen alkalom. Bár felnőttként is hihetjük, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, mégis azt gondoljuk, hogy gyermekként ez az érzés sokkal erősebb. A gyermekkor legszebb pillanatai közé tartozik ez az ünnep.

Újvárosi László adja át az ajándékokat az otthon lakóinak
Fotók: amatőr

Szeretnénk, ha minden gyermeknek megadatna az élmény, amikor ajándékokat bonthat ki. Hisszük, hogy a gyermekkor a legfontosabb állomás ahhoz, hogy olyan felnőtté válhassunk, akinek az élet nem nyomor és szenvedés. Ezért esett a választásunk a mezőfalvi Bartók Béla utcában található gyermekotthonra.

Örömmel fogadták az MRE felajánlását a gyermekotthonban

Az ott lakó fiatalok a hétköznapokat is, így a karácsonyt is másképp élik meg, mint azok a gyerekek, akik családban nevelkednek. A járványügyi szigorítások miatt két lakó és két ott dolgozó munkatárs jelenlétében adhattuk át az ünnepi jókívánságainkat és természetesen a praktikus és hasznos ajándékainkat: társasjátékokat, készségfejlesztő játékokat és asztali lámpákat. Ezzel a kis adománnyal szerettünk volna hozzájárulni az otthon lakóinak a boldog gyermekkor mindennapjaihoz.

Tele csomagtartóval érkeztek a felajánlók

(Segítene a függőségben szenvedőnek? Ön mit tehet ebben a helyezettben? MRE Újváros Drogambulancia – Szertelen Ház elérhetőségei: +36-30/490-9326, 2400 Dunaújváros, Petőfi Sándor utca 5. – a szerk.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában