segítenek a bajban

2020.12.01. 15:00

Még fogadják a kérvényeket

A „Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítványt” még 2010-ben hozta létre az önkormányzat azzal a céllal, hogy segítsék azokat, akik elmaradtak a közüzemi számlák kifizetésével.

Molnár Emese

Mint azt Nagy Zoltánné, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, bárkivel előfordulhat, hogy nehéz élethelyzetbe kerül, és ahhoz, hogy ismét egyenesbe jöhessen, szüksége lenne egy kis támogatásra, ebben tudnak segíteni.

Sokan vannak, akik nem tudják fizetni a közüzemi díjakat
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Az a tapasztalat, hogy legfeljebb háromszázezer forintos tartozás esetén tud még az alapítvány segítséget nyújtani, ugyanis a támogatás feltétele az, hogy az adósság 30 százalékát az ügyfélnek kell kifizetnie, amíg a fennmaradó részt az alapítvány állja – ismertette Nagy Zoltánné. Közüzemi tartozásokról van szó, tehát a víz-, a villany-, a gáz- és a fűtésszámla, a közös költség, szociális bérlakás esetén pedig a lakbér kifizetéséről. Még várják a bajba jutott családok kérvényeit a polgármesteri hivatal A épület 9. emelet 902-es irodájában, ügyfélfogadási időben. Ott megbeszélhetik, miben, hogyan lehet segíteni, a támogatásokról pedig a kuratórium dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában