Segíthess, hogy segíthessenek!

2020.12.19. 07:00

Jó szívvel és hálával

Gyűjtést szervezett a rácalmási önkormányzat, az ajándékokkal a kórház dolgozóinak szerettek volna kedveskedni.

Molnár Emese

Mintegy harminc ajándékcsomagot állítottak össze a rácalmási önkormányzat gyűjtőakciója által a kórház dolgozóinak Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros

Már többször számolhattunk be olyan nemes kezdeményezésekről, amelyekkel a Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak szeretnének örömet okozni a nagylelkű felajánlók, legyen szó akár egy gyűjtőakcióról, vagy éppen egy rendszeresített támogatásról. Most pénteken dél­előtt három nagy doboznyi ajándékcsomaggal érkezett a Szent Pantaleon Kórházba Németh Miklósné, Rácalmás alpolgármestere, valamint Kundra Anikó, a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár vezetője. Egy helyi felvetés érkezett hozzájuk, amit a polgármester támogatott is, így a „Segíthess, hogy segíthessenek!” jelmondattal adománygyűjtést szerveztek a településen december 7. és 18. között annak érdekében, hogy a dunaújvárosi kórház dolgozóit az ünnepek alkalmával meglepjék valamilyen apróságokkal. Lehetett tartós élelmiszert, üdítőt, csokit, kávét, cukrot, játékot felajánlani, és négy helyszínen, négy intézménynél tudták leadni az adományokat. Ezekből a rácalmási óvoda munkatársai és az ovis csoportok mintegy harminc ajándékcsomagot állítottak össze, amelyeket december 18-án személyesen vittek el a dunaújvárosi egészségügyi intézménybe.

– Gyűjtöttünk már az ünnepek alkalmával a hátrányos helyzetű családoknak, az időseknek, és úgy gondoltuk, hogy a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját, erőn felüli helytállását is szeretnénk elismerni, hogy érezzék, sokan gondolnak rájuk is jó szívvel – mondta Németh Miklósné.

Mintegy harminc ajándékcsomagot állítottak össze a rácalmási önkormányzat gyűjtőakciója által a kórház dolgozóinak
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

A bepakolásban a kórházban szolgálatot teljesítő katonák is segítettek, a főépület aulájában felállított karácsonyfához tették a csomagokat. Dr. Jobbágy Lajos, a kórház orvosigazgatója köszönettel és hálával szólt a felajánlásokért, mint mondta, odaadást, gondoskodást és lelki támogatást jelent ez számukra a nehéz pillanatokban. Hozzátette, bizony náluk is most más ez az ünnep, így sokat jelentenek az ilyen támogatások. Osztályonként osztják majd ki a csomagokat, azok között, akik karácsonykor, illetve az újév napján is a betegágyak mellett állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában