Dunaújváros

2020.12.24. 11:30

Boldog Délután – ezúttal máshogyan

Az utóbbi években rendre karácsony előtt is szervezett melegétel-osztást a számos fronton tevékenykedő Boldog Délután civil közösség. Szerdán 250 adag székelykáposztát készítettek, dobozoltak be és szállítottak el a rászorulóknak.

Szabó Szabolcs

Bartalos Kinga, a Boldog Délután alapító-szervezője

Fotó: archív

A Boldog Délután önkéntesei – a járványhelyzet miatt meghozott szabályokat maradéktalanul betartva – szerdán délelőtt 10 órakor gyülekeztek a belvárosi Corner Hotel és Kávéháznál, hogy bedobozolják, majd célba juttassák a felajánlásokat.

Munkában a Boldog Délután önkéntesei a Corner Café konyhája előtt Fotók: SzZsE

Az idei karácsonyi akcióról Bartalos Kinga, a Boldog Délután egyik alapító-főszervezője beszélt lapunknak:

– A hagyományosan nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően a Corner éttermében 250 adag székelykáposzta készült el. Évek óta kapcsolatban vagyunk az Útkeresés Segítő Szolgálattal, az ételcsomagok egy részét majd ők osztják ki. A Boldog Délután közösségének tagjai is körbenéztek, hol tudnának segíteni, így az önkénteseink is sokakat látogatnak meg egy-egy kis csomaggal. Mindez 130 adagot jelent, a fennmaradó 120 pedig a két helyi hajléktalanszállóra kerül majd, a Papírgyári útra, valamint a Kandó Kálmán térre. A székelykáposzta mellett a csomagokban lesz bejgli, valamint narancs is. Ezúton is szeretném megköszönni a felajánlásokat, valamint a Boldog Délután önkénteseinek egész éves, lelkes és kitartó munkáját – mondta el Bartalos Kinga.

Bartalos Kinga, a Boldog Délután alapító-szervezője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában