Újabb járványügyi intézkedések

A betegek és a dolgozók egészségének védelme, illetve a fekvő- és járóbetegek biztonságos ellátása érdekében újabb rendelkezésekről határozott a Szent Pantaleon Kórház.

Molnár Emese

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mint írják, szeptember 5-e óta teljes körű látogatási tilalom van érvényben. Kérik a hozzátartozókat, hogy a látogatási tilalom alatt tartsák be a korlátozó intézkedéseket. A kórház betegei részére be lehet juttatni csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátva veszi át a portaszolgálat, és juttatja el a címzetthez. A kórház-rendelőintézet területén, már az udvaron is kötelező a szájmaszk helyes, orrot-szájat eltakaró használata mindenki számára. A portaszolgálat szigorúan ellenőrzi a belépési jogosultságot, elsősorban beutaló felmutatásával lehet bejönni, a nem beutalóköteles ellátóhelyek esetében pedig kérik a betegeket, hogy belépésük céljáról nyilatkozzanak a portaszolgálatnak. A kórház épülete előtti előszűrő állomáson testhőmérést végeznek minden belépőnek. A sürgősségi betegellátó osztály bejáratát csak a sürgősségi ellátásra érkezők használhatják. A kórház épületébe a hídon keresztül juthatnak be. Apás szülésre továbbra is lehetőség van a higiénés szabályok szigorú betartása mellett. Mind a személyzet, mind a páciensek közös érdeke, hogy a koronavírus-fertőzés terjedését megállítsák, az ellátó személyzet a várható esetszám további növekedése idején is rendelkezésre tudjon állni, ezért kérik a lakosságot, hogy csak indokolt esetben vegyék igénybe a kórház-rendelőintézet szolgáltatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában