díjátadó ünnepség

2020.10.15. 11:30

Hetvenegy pályázó indult a virágosítási versenyen

Immáron huszonegyedik alkalommal hirdették meg a városi virágosítási versenyt, amelynek díjátadóját szerdán tartották.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az önkormányzat több mint húszéves múltra visszatekintő versenye a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási akció, amelyre a városlakók jelentkezését várják. Több kategóriában hirdetik meg a pályázatot, keresik egyebek között a legszebben virágosított erkélyt, társasházi és családi házas előkertet, intézményt. Idén hetvenegy lakó összesen nyolcvankét pályázatot nyújtott be. Közülük tizenhárman most első alkalommal neveztek, és voltak jubiláló versenyzők is, az ő hűségüket is külön ajándékkal jutalmazták. Minden pályázó meghívást kapott a díjátadó ünnepségre, amelyet szerdán tartottak a városháza rendezvénytermében. Pintér Tamás polgármester beszédében köszönettel szólt virágosító munkájukról, amellyel szebbé teszik a várost és a lakókörnyezetüket.

Több kategóriában díjazták a virágosító városlakókat, intézményeket, cégeket
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A legszebben virágosított intézmény­udvar kategóriában kilenc pályázat érkezett, első lett a Dunaújvárosi Egyetem, második az idősek otthona Duna sori és Magyar úti telephelye, a harmadik pedig a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság. A legszebb virágosított üzlet kategória győztese a Meisser Ferroste Kft. lett, a második a Béke Klub, a harmadik a Kristály Egészség Stúdió. A legszebb családi házas előkert címet Maradáné Králl Edit érdemelte ki. Ebben a kategóriában a második helyen végzett Borsos Józsefné és Kósa Lászlóné, a harmadik helyen pedig Tóth László és Péterné Lombos Melinda. A legszebb virágosított ablak/franciaerkély címért járó elismerést Asztalos Gizella kapta, a második helyen Vadicskó Istvánné, a harmadik helyen Gégény Istvánné végzett. Tizennyolc pályázat érkezett a legszebb virágosított erkély címre. A legjobbnak járó díjat Varga Sándor érdemelte ki. Második lett Mórocz Gabriella, Hódi Ferenc, Fogas Józsefné, a harmadik pedig Szaksz Ferenc, Rákli Jánosné, Grosch Gusztávné és Gál Károly. A legtöbb nevezés a legszebb közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégy. Első helyezett lett Forgó Józsefné, második lett Mendi Béla, Mészárosné Tóth Melinda, Mészáros Lászlóné, Fodor Rókusné, a harmadik pedig Petőcz-Szabó András, Mórocz Gabriella, Kozár Tivadarné és Folti Lajosné. A legszebb közterületi virágládáért járó elismerést Zeker Nándorné kapta, a második helyen Forgó Józsefné, a harmadik helyen pedig Rutai Réka és Markovics Mártonné végzett. Kategóriánként még különdíjakat is átadtak, s köszöntötték a jubiláló versenyzőket. A legrégebbi pályázó ezúttal a Kincskereső tagóvoda lett, az intézmény már húsz éve részt vesz ezen a virágosítási versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában