DUE info

2020.09.27. 17:00

Digitális verseny a természettudományok jegyében

Már, már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kollégái évente egy alkalommal online versenyt rendeznek a természettudományi terület népszerűsítésének érdekében.

duol.hu

Első körben az általános iskolai csapatok versenyeztek, majd szeptember 24-én pedig a középiskolai team-ek mérettették meg magukat, írja az uniduna.hu.

Az izgalmas és kihívásokkal teli versenyre az országból bárhonnan jelentkezhettek a lelkes tanulók, így végül összesen 12 együttes mérte össze a tudását. A diákoknak három területen kellett megmutatniuk, hogy milyen kiemelkedő ismeretekkel rendelkeznek.

A feladatok összeállítása során kollégáink figyeltek rá, hogy a matematika, fizika és a kémia területen fontos alapismereteket mind, mind felhasználják a diákok a megoldások megtalálásához.

Az előző évekhez hasonlóan a vetélkedő teljes egészében online zajlott le, így otthonról vagy akár az iskolából közösen tudtak internetes kapcsolaton keresztül részt venni rajta a versenyzők.

A csapatok 3 fővel versenyeztek, és munkájukat egy kapcsolattartó tanár vezette. Az első három helyezett trió izgalmas nyereményben részesül, de nem feledkezünk meg a többi csapatról sem, hiszen a versenyre való felkészülésük példaértékű volt, így minden indulónak kipostázunk egy-egy nyereményt.

Az általános iskolai verseny végeredménye:

1.helyezett: Magyar Tudósok Alakulata nevű csapat a Madocsai Református Általános Iskolából Szabóné Komáromi Ágota vezetésével

2.helyezett: Trikolor nevű csapat a Várkerti Általános Iskolából, Várpalotáról Puklicsné Nagy Viktória vezetésével

3.helyezett: Bajnokok nevű csapat a nagykarácsonyi Szent Miklós Általános Iskolából Szalai Lászlóné Andrea vezetésével

A versenyzőknek gratulálunk és köszönjük mindenkinek a részvételt!

Jövőre ismét találkozunk!

Az EFOP – 3.4.4. 16-2017-00022 számú projekt támogatásával.

 

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában