Több ütemben újul meg a perkátai Győry-kastély kertje, összefogtak a megvalósításért

2020.08.06. 09:00

Sportparkot építettek, a játszóteret is fejlesztik

Újabb terület került hasznosításra az egészséges életmód valamint a közösségépítés jegyében. Helyi vállalkozók is támogatták az ötlet megvalósulását.

Horváth Dóra

Perkáta nagyközség önkormányzata még 2017-ben nyert el egy pályázatot, amely által sportparkot létesíthettek a Győry-kastély kertjének területén, továbbá sor kerülhet a pályázat által a játszótér felújításra is. A 7,1 millió forint összegű projekt munkálatai idén nyár elején kezdődtek meg.

A helyi, sporttal foglalkozó fiatalok javaslatainak a figyelembevételével dolgozták ki a pályázat részleteit, ennek során egy street workout pályát hoztak létre a kivitelezők, valamint poolball pálya (biliárd pálya alapú labdajáték, amikor nem dákóval, hanem lábbal kell a golyókat mozgatni) továbbá egy teqballasztalt is telepítettek a sportpark építésekor. A pályázat második ütemében a kastélykertben lévő játszótér felújítására is sor kerül majd.

A vállalkozók is hozzájárultak a sportpark építéséhez
Fotó: amatőr felvétel

A projekt kivitelezését már 2017-ben is támogatták perkátai vállalkozók, a jótékony segítség során 810 ezer forintnyi összeg gyűlt össze, s most, 2020-ban egy magát megnevezni nem kívánó támogató egymillió forinttal járult hozzá, hogy sikeresen megvalósulhasson a projekt, amelynek előlege ötven százalékos, így az önkormányzat előfinanszírozására van szükség a kivitelezéshez.

A letelepített eszközöket már használatba is vették a településen élő fiatalok, sport­emberek, mozogni szeretők, így a kastélykerti futsalpálya mellett újabb területet sikerült hasznosítani az egészséges életmód jegyében. A munka kiváló közösségépítő esemény is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában