vádemelés

2020.07.13. 11:00

10 milliót sikkasztott az ügyvédnő

A Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó az alábbi tájékoztatást juttatta el szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt egy ügyvéddel szemben, aki a letéti számlájáról sikkasztott közel 10 millió forintot.

A vádirat szerint a sértettnek, aki egy közúti balesetben súlyosan megsérült, 2014-ben kártérítést ítélt a bíróság.

A mintegy 12 milliós kártérítési összeget 2014 novemberében a biztosító átutalta a sértett képviseletét ellátó ügyvéd letéti számlájára.

Az ügyvédnő a számlájára érkezett pénzből 2015 februárjában csak közel 1.400.000,-Ft-ot adott át a sértettnek, a fennmaradó összeggel többszöri szóbeli ígérete ellenére nem számolt el.

A vádlott az ügyvédi kamaránál indult fegyelmi eljárás során egy valótlan tartalmú átvételi elismervénnyel igyekezett leplezni tettét. Az okirat tanúsága szerint a sértett a további, közel 10 millió forintot is átvette tőle.

Az ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és további bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyvéddel szemben. A felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása mellett az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat az ügyvédi foglalkozástól és kötelezze az elsikkasztott összeg visszafizetésére is.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában