új eszközökkel bővült

2020.06.02. 12:00

Nyertes pályázatból fejlődik az egészségház

Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra még az előző önkormányzati ciklusban, 2016-ban benyújtott, nyertes pályázatnak köszönhetően a település 100 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek egy részét az önkormányzat a felnőtt háziorvos számára nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére fordított. A használati tárgyak átadására május 26-án délelőtt került sor.

Török Tímea

Dr. Fenyvesi Béla háziorvos és Jobb Gyula polgármester

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Kulcs

A pályázat révén a többi között lehetőség nyílik a kulcsi egészségház – kizárólag a támogatás terhére történő – bővítésére, fejlesztésére. Ebből az összegből rövidesen egy új szárnnyal bővül majd az egészségház. Így a lakossági igényeknek megfelelő, tágasabb környezet fogja várni a háziorvosi ellátásban részt vevőket. Kulcson az egészségház előtt ugyanis az azóta már megszűnt kistérségi egészségügyi központ adott helyet a felnőtt háziorvosi rendelésnek. De a központ helyzete már jó ideje bizonytalan volt. A korábbi önkormányzati vezetés előre gondolkodása és hosszú távú tervei lehetővé tették, hogy a kulcsiak nem maradnak minden igényt kielégítő orvosi alapellátás nélkül. Az elnyert pénz tárgyi eszközökre fordítható részéből a rendelő számára fontos informatikai eszközök beszerzésére került sor, amelyek megkönnyítik a jelenlegi helyzetben a betegek részére az e- receptek kiállítását.

Kulcs 100 milliós vissza nem térítendő pályázati forrást kapott fejlesztésre

Jobb Gyula polgármester a közelmúltban személyesen látogatott el a felnőtt háziorvosi rendelésre, és ott adta át dr. Fenyvesi Bélának az új számítógépet, monitorokat, nyomtatót és egyéb, számítógép-perifériás eszközöket. A polgármester a rövid ceremónia során elmodta, hogy hamarosan újabb eszközök is várhatóak az egészségházba, mert a Magyar Falu Programban is pályázott hasonló célokkal az önkormányzat.

Dr. Fenyvesi Béla háziorvos és Jobb Gyula polgármester
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A háziorvos köszönetét fejezte ki a polgármesternek, hiszen a munkáját segítő új eszközökre valóban szüksége van a mindennapi feladatai zavartalan ellátásához a kulcsiak egészsége érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában