gasztro

2020.04.23. 11:30

Jobbnál jobb, kiváló recepteket kapunk

Eddig már hatvanan küldtek be összesen száznál is több receptet felhívásunkra. A Mediaworks megyei napilapjainak idei, színes albuma a Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből címet kapta.

MW-Információ

20200415 Békéscsaba Prohászka Béla mesterszakács válogatja a következő szakácskönyv recepteket. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Továbbra is várjuk az önök és családjuk kedvenc ételeinek receptjét. A kiadvány előétel, leves, fő­étel, desszert tematikára épül, és már gyermekek is jelentkeztek első elkészített főztjükkel, amihez rövid történetet csatoltak.

A könyvbe kerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakácsnak, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével. A receptbeküldők között robotgépet, elektromos kuktát és aszalógépet sorsolunk ki.

Prohászka Béla: olvasóink kitesznek magukért, kiváló recepteket küldenek be Fotó: Imre György

Prohászka Béla a könyv lektoraként kiemelte, legutóbb Rubold Ödön színművész barátja halászléreceptje érkezett be hozzá.

A legtöbb receptet beküldők közé tartozik az orosházi Mészáros Tünde és férje. Mindketten saját specialitásokkal jelentkeztek.

– A halételeket, pörkölteket, sülteket nagyrészt én készítem. A málnakrémleves citromos-vaníliás túrógaluskával, pisztáciával és a málnás piskóta ugyanakkor Tünde keze munkáját dicséri – emelte ki a férj. Hozzátette, bármilyen ételt készítenek, Tünde lefotózza ezeket.

Az egyik legfiatalabb beküldő eddig a 28 éves, Káldon élő Kiss Zsolt. Szakács szeretett volna lenni, de aztán ez megmaradt hobbinak. A csokoládéhurka és a gyros fánk is felkeltette receptjei közül az érdeklődésünket.

Dr. Zsótér Brigitta a Szegedi Tudományegyetem docense. Nagyon jó kezdeményezésnek tartja szakácskönyvünket a többi között azért is, mert a helyi alapanyagokra épít és a családokat tartja szem előtt.

Küldjék családjuk kedvenceit!

Sokan küldenek be mindenmentes ételekről recepteket. A kifejezés azt jelenti, hogy az alapanyag a legtöbb problémát okozó allergéntől mentes. Leggyakrabban a glutén, a laktóz, a tojás és a szója okoz problémát. Ezen receptek mellett továbbra is várjuk a család többi kedvencét is az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A végső beküldési határidő: 2020. június 20.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában