2020.04.23. 11:30
Jobbnál jobb, kiváló recepteket kapunk
Eddig már hatvanan küldtek be összesen száznál is több receptet felhívásunkra. A Mediaworks megyei napilapjainak idei, színes albuma a Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből címet kapta.
20200415 Békéscsaba Prohászka Béla mesterszakács válogatja a következő szakácskönyv recepteket. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap
Fotó: Imre György
Továbbra is várjuk az önök és családjuk kedvenc ételeinek receptjét. A kiadvány előétel, leves, főétel, desszert tematikára épül, és már gyermekek is jelentkeztek első elkészített főztjükkel, amihez rövid történetet csatoltak.
A könyvbe kerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakácsnak, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével. A receptbeküldők között robotgépet, elektromos kuktát és aszalógépet sorsolunk ki.
Prohászka Béla a könyv lektoraként kiemelte, legutóbb Rubold Ödön színművész barátja halászléreceptje érkezett be hozzá.
A legtöbb receptet beküldők közé tartozik az orosházi Mészáros Tünde és férje. Mindketten saját specialitásokkal jelentkeztek.
– A halételeket, pörkölteket, sülteket nagyrészt én készítem. A málnakrémleves citromos-vaníliás túrógaluskával, pisztáciával és a málnás piskóta ugyanakkor Tünde keze munkáját dicséri – emelte ki a férj. Hozzátette, bármilyen ételt készítenek, Tünde lefotózza ezeket.
Az egyik legfiatalabb beküldő eddig a 28 éves, Káldon élő Kiss Zsolt. Szakács szeretett volna lenni, de aztán ez megmaradt hobbinak. A csokoládéhurka és a gyros fánk is felkeltette receptjei közül az érdeklődésünket.
Dr. Zsótér Brigitta a Szegedi Tudományegyetem docense. Nagyon jó kezdeményezésnek tartja szakácskönyvünket a többi között azért is, mert a helyi alapanyagokra épít és a családokat tartja szem előtt.
Küldjék családjuk kedvenceit!
Sokan küldenek be mindenmentes ételekről recepteket. A kifejezés azt jelenti, hogy az alapanyag a legtöbb problémát okozó allergéntől mentes. Leggyakrabban a glutén, a laktóz, a tojás és a szója okoz problémát. Ezen receptek mellett továbbra is várjuk a család többi kedvencét is az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A végső beküldési határidő: 2020. június 20.