lefolytatható lesz az eljárás

2020.04.07. 08:00

Felfüggesztették Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselőjének mentelmi jogát is

Felfüggesztették Boldog István fideszes és Kálló Gergely jobbikos országgyűlési képviselők mentelmi jogát hétfőn a parlamentben.

duol.hu

Fotó: DH archív

A Legfőbb Ügyészség a múlt héten közölte, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. A nyomozás során ugyanis a képviselő érintettsége is felmerült. Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

Ugyanakkor a legfőbb ügyész indítványára hétfőn a parlament felfüggesztette Kálló Gergely (Jobbik) mentelmi jogát is. Kálló az eljárás adatai szerint az európai parlamenti választások előtt, 2019. május 24-én három társával Budapest közterületein tizennyolc hirdetőoszlopra, valamint nyolc hirdetőtáblára kihelyezett választási plakátot festékszóró spray-vel megrongált. Ezzel kapcsolatban Kállót 2019. október 21-én gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően Kálló Gergelyt a 2020. február 16-án tartott időközi választáson Fejér megye 4. számú egyéni választókerületének ország­gyűlési képviselőjévé választották, ezért a büntetőeljárás lefolytatására a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésével mostantól nyílik lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában