Adományozók jelentkezését várják

2020.03.13. 17:30

Más levetett számítógépe is mosolyt csalhat a gyerekarcra

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 év közötti gyerekek kapnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okoskészüléket.

DH-információ

A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10–14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók – támogatók is csatlakozhatnak. Figyelem: az adományozói programba jelenleg lehet jelentkezni!

Az osztályfőnök a támogatásra érdemes gyermekkel postai levélben tud jelentkezni.

Használt, de jó állapotú számítógépeket kapnak a programban részt vevő gyermekek
Fotó: matrixalapitvany.hu

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia (maximum egyoldalas levélpapírra kézzel/géppel leírva):

– meg kell adni olvashatóan a gyermekek és a szülő/gondviselő nevét, lakcímét, telefonját, egyéb elérhetőségét,

– szülői/gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (nagycsaládosságról, árvaságról, létminimum alatt élésről, arról, hogy a családban nincs használható számítógép – néhány mondatban, kézzel írva),

– a támogatásra pályázó gyermek néhány mondatban írja le, hogy milyen feladatok elvégzését tudná könnyedebbé tenni vagy miben tudna fejlődni egy számítógép segítségével,

– legutolsó félévi vagy év végi bizonyítvány egyszerű másolata,

– osztályfőnök által meg kell adni az iskola nevét, osztályt, osztályfőnök nevét, telefonszámát, e-mail-címét.

A pályázó gyermek osztályfőnökének az a feladata, hogy a pályázat dokumentumait jelentkezésként be kell postán küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy). Nincs adatlap, se formanyomtatvány, a formátum tetszőleges lehet.

A jelentkezések kizárólag postán küldhetők be, postacím: Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom.” 6701 Szeged, Pf.: 929.

A „Számítógép Álom” programban a legutóbbi félévi vagy az év végi bizonyítvánnyal lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak a bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák maximum egy alkalommal vehet részt a tehetséggondozó programban.

A támogatásban részesített gyermek gondviselője vállalja, hogy a komplett számítógépet vagy laptopot vagy az egyéb okoskészüléket az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban a gyermekkel közösen, személyesen veszi át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezés folyamatos!

Mivel százszorosnál nagyobb a túljelentkezés, a támogatói program működése során kizárólag a támogatottak kerülnek a megadott elérhetőségek valamelyikén kiértesítésre. A támogatásban nem részesülőket nem tudják kiértesíteni. A gyerekek számára a számítógépek kiosztása a kiosztható gépek mennyiségétől függően folyamatos.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Számítógép Álom támogatói programjának 2004 óta célja a hátrányos helyzetű fiatalok számára az esélyteremtés, a felzárkóztatás.

Egyszerűen segíthet bárki

Adományvonal: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT ­Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600-as ­telefonszámot (mindenféle ­előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után

adja meg az alapítvány kódját, a 22-est! Ha könnyebb

az SMS, akkor a ­13600-as számra küldje a 22-es kódot. Egy hívás vagy egy üzenet 500 forint.

Paypal: az [email protected] címre érkező segítő támogatás 100 százalékban az alapítvány programjaira kerül felhasználásra. Adó 1 százalék felajánlás: adóbevalláskor a 18472273-1-06 adószámra. Számlaszám (OTP): 11735005-20510350. Tárgyi felajánlások: élelmiszer, ruha, cipő, tisztítószer és egyéb, a lakosság által még felhasználható dolgok felajánlásával is segíthet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában