Dunaújváros

2020.03.26. 19:00

Közel egymilliárdot költenek az önkormányzati lakájmédiára

Pintér Tamás polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze március 26-ára, csütörtökre.

Brousil Csaba

Az ülés egyperces néma felállással kezdődött a nemrégiben elhunyt Besztercei Zsolt, egykori önkormányzati képviselő emlékére. Ezután megszavazták a 41 napirendi pontot. A nyílt ülés elé kerültek ismételten a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi kifogásai, ezekről elfogadó határozatok születtek. Döntöttek a 2020-as közbeszerzési terv elfogadásáról. A képviselő-testület tagjai egyenkénti, név szerinti voksolással szavazták meg a helyi „Médiarendszer üzemeltetése” tárgyában a közbeszerzési eljárás megindítását. E szerint a nyertes pályázó ez év második felében és az azt követő négy évben összesen mintegy egymilliárd forint összegből működtetheti majd az önkormányzati „médiarendszert”. Javaslatot tettek továbbá a Dózsa MoziCentrum üzemeltetésére irányuló beszerzési eljárás lefolytatására is. Ezen kívül döntést hoztak a Vasmű út páratlan oldalán, a kivágott platánok helyére kerülő „zöldfelületi elemekről”. Ennek értelmében az új fák telepítéséig terjedő időben megteremtik a megfelelő zöldfelületet a lakosság számára ezen a helyen. Valamint módosították a közgyűlés 2020-as munkatervét is.

A nyílt ülés után, amelyet egyébként a koronavírus-járvány óvintézkedései miatt a házasságkötő teremben tartottak meg zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy idén kinek ítélik oda a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. Az ülésen kilenc képviselő volt jelen a polgármesterrel egyetemben, a szavazás kézfeltartással történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában