A FÁDA egy példás közösségi összefogás eredménye

2020.03.04. 11:30

Gőzerővel dolgozik az állatbarát csapat

Tavaly alakultak, mostanra pedig már gőzerővel dolgoznak az új, dunaújvárosi állatvédők. Először a sikeres szilveszteri ügyeletük kapcsán adtunk róluk hírt, azóta azonban felgyorsultak az események a FÁDA háza táján.

Tóth Alexandra

A Felelős Állattartásért Dunaújvárosi Alapítvány fő célja, hogy a gazdátlan, rossz körülmények közül mentett, elhagyott kutyák és macskák szerető, végleges otthonra találjanak. A csapat egyelőre még csak ideiglenes befogadókkal dolgozik, de hamarosan felépül a menhelyük, ami még több négylábú befogadását teszi lehetővé, méltó körülmények között.

A gazdira váró védencek között pici kutyababák is vannak, így az is talál társat magának, aki kifejezetten kölyköt keres
Fotók: FÁDA

 

Bodza is szétnézett az épülő menhely területén

A Kara Renáta és Csenki Viktória vezetésével működő állatvédő csapat felajánlásból még 2019 végén kapott egy telket Rácalmás és Dunaújváros határán, ami egy példátlan közösségi összefogásnak köszönhetően tereprendezésen ment keresztül, és szintén alapanyag, illetve önkéntes segítségek felajánlásával megkezdődött a kívánt méretű és minőségű kennelek felépítése. Bár sokan segítenek, Renáta lapunknak azt mondta, továbbra is szükségük van hegesztőkre a többi kennel összeállításához és kutyasétáltatókra, akik majd segítenek lemozgatni a mentvényeket. Jelenleg 14 kutya és 1 macska van a FÁDA gondozásában, a telken pedig 20 állatnak szeretnének kialakítani ideiglenes szálláshelyet. Az alapítvány egyéb, társadalmi szerepvállalást is tervez, mint a közös kutyaséták vagy épp a szemétszedés. Örökbefogadási vagy segítő szándékkal Csenki Viktóriát a +36-30/878-1368-as, vagy Kara Renátát a +36-30/277-1945-ös számon lehet keresni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában