Az állatvédő civilek és szervezetek számára nem a bulizásról szólt a szilveszter éjszakája

2020.01.03. 18:00

Több tucat kutya szaladt világnak térségünkben

Nem túlzás azt állítani, hogy szilveszter környékén még a csapból is a kutyák védelméről szóló preven­tív anyagok folytak.

Tóth Alexandra

Cikkek, transzparensek, Facebook-bejegyzések mantrázták, hogy a kinti kutyát be kell engedni legalább egy zárt helyiségbe, de a biztonság kedvéért a kötelező chip mellett viseljenek neves-telefonszámos bilétát is, szélsőséges esetben pedig adjunk nekik speciálisan a kutyák számára gyártott nyugtatókat. Ennek ellenére több tucat kutya szaladt világnak Dunaújvárosban és térségében, komoly feladatot adva ezzel az állatvédő civileknek és szervezeteknek egyaránt.

Kodát még keresik, aki látta, a 30/220-6834-es telefonszámon értesítse a gazdit <bry Fotók: amatőr

Egy frissen alakult, állatbarátokból álló dunaújvárosi – rövidesen hivatalosan is Felelős Állattartásért Dunaújvárosi Alapítvány néven működő – csoport ügyeletet tartott szilveszter éjszaka. Tíz önkéntes fogadta a hívásokat és vetette bele magát az éjszakába. A hétköznapi hősök, akik az italozgatás és a buli helyett a segítségnyújtást választották, nyolc riadt kutyust tudtak hazajuttatni, amiben óriási segítséget jelentettek a regisztrált mikrochipek. Három eb még várja, hogy újra egymásra találjanak a gazdival.

Szintén ügyeletet tartott a több éve működő DÁV, amely két forródróton is elérhető volt, valamint két helyszínen tudták segíteni chipolvasással az állatok hazajutását.

Rácalmás mellett talált chip nélküli kan tacskó gazdiját keresi

Bár nekik szerencséjük volt, sokaknak ez volt az utolsó éjszakájuk. Budapesten „háborús helyzet volt”, több riadt kutyát halálra gázoltak az utakon – idézi Pataki Gábort, az Újpesti Állatmentő Liga vezetőjét az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában