Kislány 2020 első Dunaújvárosban született babája

2020.01.07. 09:00

Két héttel a várt előtt érkezett a pici Fanni

Nagyon jókat alszik, és álmában gyakran elmosolyodik a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet első, 2020-ban született babája, Szladki Fanni.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

2020. január 5-én, 11 óra 20 perckor, 2550 grammal és 50 centiméterrel jött világra Kiss Anikó és Szladki Ferenc második gyermeke, Szladki Fanni. A szülők el sem merték gondolni, hogy az ő babájuk lesz az év első újszülöttje kórházunkban, már csak azért sem, mert két héttel későbbre várták a picit. Fannika a nagy sietség ellenére jól van, ottjártunkkor békésen szunyókált, álmában hol elmosolyodva, hol az arcocskáját törölgetve feküdt az anyukája mellett.

Kiss Anikó, a büszke anyuka és Fanni baba, még az osztályon
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Anikó elmesélte, hogy kilencéves Ferenc fiuk mellé nagyon vágytak volna egy kislányra, álmuk pedig ezzel beteljesült. Két gyereket terveztek, egy fiút és egy lányt. Feri nagyon várta már a húgocskáját, akivel csütörtökön már a saját otthonukban is barátkozhat majd.

A kislány természetes szülés útján jött a világra hatórányi komplikációmentes vajúdás után. Szülését követően az anyuka élt az aranyóra lehetőségével is, azaz együtt élhették meg azt a bensőséges órát, amikor a kisbaba ellazulhat, megpihenhet édesanyja hasán zavartalanul, bőr-bőr kontaktusban.

Szladszki Fanni életének második napján nagyokat szundít és keveset sír – vasárnap született, van mit kipihennie

Anikó egyébként pozitív élményként élte meg a szülést, az osztály dolgozóiról csak jó tapasztalatai vannak. Nagyon várja már, hogy hazaengedjék őket besnyői otthonukba. Azt is elárulta, hogy a család meglepetéssel várja őket.

A kórház első, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező babájára még várnunk kell, de talán már nem sokat, hiszen az elméletileg soron következő kismamát már felvették az osztályra. Persze a babák képesek felülírni a várakozásokat, így sosem lehet pontosan tudni, ki lesz a „befutó”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában