fontos lehet

2019.11.20. 18:00

Miserend változás Krisztus király főünnepén

November 24-én (vasárnap) „Krisztus, a mindenség királya” főünnepén a római katolikus Mária rádió a dunaújvárosi főtemplomból közvetíti az aznapi ünnepi szentmisét, amely így kivételesen nem ½ 9-kor, hanem 9 órakor kezdődik.

duol.hu

Fotó: archív

A dunaújvárosi Krisztus király főtemplom megáldásának és felszentelésének évfordulóján a délelőtti óvárosi szentmise – kivételesen – elmarad.

Ezen, egy alkalomra szóló, kivételes vasárnapi miserend változáson túlmenően viszont – hosszú idő után – tartósan megváltozott a hétköznapi szentmisék rendje a nagytemplomban: ezentúl hétfőn és csütörtökön reggel ½ 8-kor, kedden és szerdán, valamint pénteken és szombaton este 6-kor látogatható szentmise. Ezek közül a szombat esti szentmise vasárnap előesti szentmisének minősül, így aki vasárnaponként a miselátogatásban akadályoztatva van, az szombat este is eleget tehet miselátogatási szándékának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában